15 Nisan 2009 Çarşamba

Afyon Kaymagı


Malzemeler :
1 su bardagı tepeleme un
1 su bardagı seker
1 litre sut
100 gr tereyag
1 paket vanilya
2 su bardagı hindistancevizi
1 su bardagı ceviz
Hazırlanısı :
Un,yag konulmadan kavurulur ve atesten alınır.Seker ve sut ilave edilir,ardından karıstırarak pisirilir,vanilya katılarak atesten alınır.Tereyag eklenerek 10-15 dakika mikserle cırpılır.Tepsi ıslatılır,hazırlanan muhallebi uzerine dokulur ve 1 gece bekletilir.


Ertesi gun muhallebi dikdortgenler seklinde kesilir.


Buyukce bir tabaga yada tepsiye,hindistancevizi alınır.Kesilen muhallebiden 1 dilim uzerine konulur,icine ceviz konularak rulo seklinde sarılır.

Not : Muhallebinin daha kolay sarılabilmesi icin,yaglı kagıt uzerine hindistan cevizi dokulup,uzerine muhallebi yerlestirilerek sarılabilir.istege gore muhallebinin icine muz...vs.uzerine cikolata sos ilede servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory