21 Nisan 2009 Salı

İcli Kofte


Malzemeler :
Yarım kg ince bulgur
1 su bardagı irmik
1 adet yumurta
1 adet kucuk kuru sogan
1 tatlı kasıgı biber salcası
2 yemek kasıgı un
pulbiber
karabiber
tuz
İc malzeme :
300 gr kıyma
2 adet buyuk kuru sogan
1 su bardagı ceviz
1 kahve fincanı zeytinyag
karabiber
tuz
Sos icin :
2 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı pulbiber
Hazırlanısı :
Oncelikle ic malzeme hazırlanır;Bir tavaya yag alınır ve kıyma kavurulur,ardından ince dogranmıs soganlar ilave edilir ve kavurulmaya devam edilir.Son olarak baharatlar ve ceviz ilave edilerek altı kapatılır.
Dıs malzeme icin;Bulgurlar derince bir kaba alınır,soguk su ile yıkanır ve hemen suzulur.İrmik,ince dogranmıs sogan,yumurta,pulbiber,karabiber,biber salcası ve tuz ilave edilerek iyice yogurulur.Bulgurlar yumusayınca un ilave edilir ve tekrar yogurulur.Hazırlanan malzemeden yumurta buyuklugunde parca alınır ve parmak yardımıyla acılarak ic malzeme doldurulur ve agzı kapatılır.


Bir tencereye bol su konulur,tuz ve 2 yemekkasıgı limon suyu ilave edilir.Kofteler suya atılır ve suyun yuzune cıkıncaya kadar pisirilir.

Son olarak bir tavaya tereyag ve pulbiber konularak kızdırılır.Haslanan kofteler servis kabına alınır ve sos dokulerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory