17 Şubat 2009 Salı

Profiterol


Malzemeler :
Hamuru icin :

75 gr margarin
1,5 su bardagı su
Bir fiske tuz
Bir adet kesmeseker
1,5 su bardagı un
4 adet ortaboy yumurta ( oda sıcaklıgında )

Kreması icin :

2 adet yumurta sarısı
1 su bardagından bir parmak eksik un
1 su bardagından bir parmak eksik seker
Yarım kg sut
1 yemek kasıgı tereyag
Vanilya
Cikolata sosu icin :
1 paket toz cikolata sos
2,5-3 su bardagı sut
Hazırlanısı :
Hamurun hazırlanısı :
Su,tuz,seker,margarin bir tencereye konularak kaynatılır.Kaydıktan sonra un ilave dilir ve hızla karıstırılır,hamur topaklandıktan sonra ocagın altı kısılır ve bir sure ( 5 dakika) daha karıstırılmaya devam edilir.
Ardından baska bir kaba alınarak ılıklasması beklenir.Ilıyan hamura 1 adet yumurta kırılarak iyice yedirilir ve ardından diger yumurtalarda tek tek katılarak aynı islem uygulanır.Bir fırın kabına yaglı kagıt serilir ve ister kasık yardımı ile ister sıkma torbası ile hamurdan kucuk parcalar yerlestirilir.

Tepsiye yerlestirilen hamurlar onceden ısıtılmıs fırında once sıcak,sonra kısık ayarda ( 200-170 ) pisirilir. Pistikten sonra fırının kapagı acılmadan soguması beklenerek(10-15 dak.),hamurun kuruması saglanır.

Kremanın Hazırlanısı :
Yumurta sarısı ve seker bir kaba konulanarak iyice karıstırılır,ardından un ve sut ilave edilir,cırpma teli ile karıstırarak pisirilir,altını kapattıktan sonra vanilyası eklenerek sogumaya bırakılır.Soguyan kremaya tereyag eklenerek 5 dakika mikserle karıstırılır ve sıkma torbasına dokulerek hamurun icine enjekte edilir.
Son olarak 1 paket cikolata sos,2,5-3 su bardagı sutle karıstırılarak pisirilir ve ılıdıktan sonra,kremalı hamurların uzerine dokulerek servise alınır.

Not : Hamurun pisme suresi boyunca hic bir asamada fırın kapagı acılmaz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

En sevdiğim tatlıdır ama bunu denediğimde tatı damağımda kaldı

Sefertasınıza Yeni Tatlar dedi ki...

Afiyet olsun...begendiginize sevindim:)

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory