26 Aralık 2008 Cuma

İc Pilav

Malzemeler :
2 su bardagı pirinc
1 yemek kasıgı fıstık
1 yemek kasıgı kus uzumu
1 yemek kasıgı dolma baharı
6-7 adet tavuk cigeri
1 adet kesme seker
1 adet kucuk kuru sogan
1 kahve fincanı zeytinyag
1 yemek kasıgı tereyag
Hazırlanısı :
Pirincler 2-3 kez yıkandıktan sonra 1 saat kadar onceden sıcak ve tuzlu suda ıslatılmaya bırakılır.Bir tavada bir kasık zeytinyagında cigerler sotelenir( Cigerler muhakkak ayrı bir tavada sotelenmeli aksi halde pilavın tadı ve rengi degisir).
Pilavı pisireceginiz tancereye zeytinyag konulur,fıstıklar ilave edilir ve biraz pembelestikten sonra,ince dogranmıs soganlarda ilave edilerek biraz daha kavurulur,ardından suzulen pirinclerde eklenerek iyice kavurulur.Son olarak sotelenmis cigerler,dolmabaharı,kusuzumu,karabiber,tuz ve tereyag ilave edilerek 1-2 kez karıstırılır,yuzune cıkacak kadar sıcak su ilave edilir ve once harlı ateste sonra kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirilir.

BU PİLAVI DİLERSENİZ TAVUK DOLMASININ İCİNDE VEYA YANINDADA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ,BAHARATLARIN VARLIGINI HİSSETTİRDİGİ OLDUKCA LEZZETLİ BİR PİLAV..

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory