6 Aralık 2008 Cumartesi

Pasa ( Cokertme ) Kebabı


Malzemeler :

Yarım kg biftek
4 adet patates
4 adet domates
6 adet sivribiber
2 su bardagı yogurt
2 dis sarımsak
50 gr tereyag
tuz,karabiber,kekik,pulbiber

Hazırlanısı :

Etin hazırlanısı :
Bir tencereye tereyag konulur,etler julyen ( ince uzun ) halinde dogranır,ısınan yaga ilave edilerek once harlı,sonra kısık ateste yumusayıncaya kadar pisirilir.Sırasıyla once kucuk dogranmıs biberler ardından kusbası dogranmıs domatesler ilave edilir.Daha sonra tuzu ve baharatları katılarak kıvamlasıncaya kadar pisirilir.

Patatesin Hazırlanısı ve Sunum :

Patatesler soyulur,rendenin kalın tarafından uzunlamasına rendelenir ve suyu sıkılarak top seklinde bol yagda kızartılır.Kızaran patatesler bir kaba alınır,uzerine hazırlanan sarımsaklı yogurt dokulur,en ustede et konulur ve sıcak olarak servise alınır.

Not : Dilerseniz patatesleride julyen dograyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory