6 Aralık 2008 Cumartesi

Kayseri Baklavası


Malzemeler :
1 su bardagı sut
3 yumurta
2 yemek kasıgı limon suyu
1 cay bardagı sıvıyag
Bir fiske tuz
500 gr ceviz ( ici icin )
500 gr nisasta ( acmak icin )

Serbeti İcin :
6 su bardagı seker
5 su bardagı su
4 /1 limon

Hazırlanısı :
Sut,yumurta,sıvıyag,limonsuyu,tuz bir kaba konulur ve karıstırılır.Un elenerek ilave edilir ve kulakmemesinden sert bir hamur yogurularak yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamur mandalina buyuklugunde bezelere ayrılarak 3 su bardagı nisasta 1 su bardagı un karısımı ile tektek acılır.Acılan yufkalar dorde bolunur sekil verilir,ortasına ceviz yerlestirilerek kenarları kapatılır,tezgah uzerinde avuc ici ile dondurulup,ters cevrilerek tepsiye yerlestirilir.Uzerlerine kızdırılmıs tereyag gezdirelerek 175-180 derece fırında pembelesene kadar pisirilerek soguk serbet dokulur.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory