26 Aralık 2008 Cuma

Tavuk Dolması

Malzemeler :
1 adet tavuk
250 gr arpacık sogan
3 dis sarımsak
1 tutam taze feslegen ( kekik,reyhan)
1/2 limon suyu
1 tatlı kasıgı salca
3 yemek kasıgı zeytinyag
1 tatlı kasıgı kekik,pulbiber,nane,tuz
Hazırlanısı :
Tavuk tutsulenir,ic kısmı temizlenir ve iyice yıkanır.Bir tavaya 2 yemek kasıgı zeytinyag ve arpacık soganlar konularak sotelenir,ardından kekik,pulbiber,karabiber,tuz ve sarımsak ilave edilerek atesten alınır.Tavugun ic kısmına bir tutam taze feslegen ( bulunamazsa kekik veya reyhanda olabilir ) konulur.Daha sonra hazırlanan ic malzeme yerlestirilir ve uc kısmına tekrar taze feslegen yerlestirilir.Bu islemlerden sonra tavuk kurdan ile tutturularak fırın tepsisine alınır.

Bir kasede limonsuyu,salca,zeytinyag ve tuz karıstırılarak tavugun uzerine surulur.Son olarak bir parca yaglı kagıt ıslatılarak tavugun uzeri kapatılır,200 derecelik onceden ısıtılmıs fırında iyice pisirilir ve kagıt cıkarılır,birazda boyle fırında bırakılır,uzeri pembelesince servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory