5 Aralık 2008 Cuma

Brokoli Corbası

Burada size 3 degisik brokoli corbası tarifi verecegim bunlardan damak tadınıza en uygun olanı secip yapmakta size kalmıs..Ben ucunude cok lezzetli buluyorum,bu saglıklı sebzeyi sofranızdan eksik etmeyin derim...







Brokoli Corbası 1

Malzemeler :

300 gr brokoli
1 kucuk sogan
1 yemek kasıgı tepeleme un
1 yemek kasıgı tereyag
1 kahve fincanı zeytinyag
2-3 dis sarımsak
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 tatlı kasıgı nane

Hazırlanısı :

Brokoli yıkanır,parcalanır ve uzerini gecmeyecek kadar su ile yumusayıncaya kadar pisirilerek blendırdan gecirilir.Diger tencereye biraz tereyag ve zeytinyag konulur,ince dogranmıs sogan ilave edilerek pembelesinceye kadar kavurulur,daha sonra unda katılarak bir iki dakika daha kavurulur ve brokoliler ilave edilir.Kaynayıncaya kadar karıstırılarak pisirilir.Ayrı bir tavaya bir kasık yag konulur,dovulmus sarımsak,pulbiber,nane eklenir biraz kavurulduktan sonra kaynayan corbanın uzerine dokulur ve servise alınır.



Brokoli Corbası 2

Malzemeler :

300 gr brokoli
1 yemek kasıgı tereyag
1 kahve fincanı zeytinyag
1 yemek kasıgı un
1 su bardagı sut
tuz,karabiber

Hazırlanısı :

Brokoliler yıkanır,bolunur ve uzerini gecmeyecek kadar su ile yumusatılarak blendırdan gecirilir.Un ve yag bir tencereye alınarak kavurulur.Brokoli eklenerek kaynayıncaya kadar karıstırılarak pisirilir ve ılıklastırılmıs sut katılır.Son olarak karabiber serpilerek servise alınır.



Brokoli Corbası 3

Malzemeler :

125 gr brokoli
1 adet ortaboy pırasa
1 adet ortaboy patates
3 yemek kasıgı krema (100gr)
Yarım cay bardagı sıvıyag
4-5 su bardagı su
tuz,karabiber

Hazırlanısı :

Pırasa ve brokoliler kucuk kucuk dogranır ve tencerede sıvıyag ile kavurulur.Patatesler kucuk kupler halinde dogranır,su ve tuz ile birlikte tencereye ilave edilerek kaynatılır.Kaynayan karısım blendırdan gecirilerek krema eklenir ve karabiber serpilerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory