22 Aralık 2008 Pazartesi

Dugun Corbası


Malzemeler :

2 parca kuzu gerdan veya budu
1 cay bardagı un
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
1 yemek kasıgı tereyag
1 tatlı kasıgı pulbiber
tuz

Hazırlanısı :

Et,2 litre su ile haslanır.Haslanan et kucuk parcalara ayırılır ve tekrar suyuna katılır.Bir baska tencerede un yag konulmadan kokusu cıkana kadar kavurulur,biraz soguk su ile ezilir ve kaynayan etsuyuna suzulerek hızla ilave edilir.Diger tarafta yumurta sarıları ve limonsuyu karıstırılır,corbanın suyu ile ılıklastırılır ve suzulerek corbaya ilave edilir.Son olarak bir tavada tereyag ve pulbiber kavurularak,corbaya katılır,sıcak olarak servise alınır.







Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory