Malzemeler :
4 tane ayva
16 yemek kasıgı seker
200 gr kaymak
Ayva cekirdegi
Hazırlanısı :
Ayvaların kabukları soyulur,ortadan ikiye bolunur,cekirdekleri bir tencereye alınır.Ayvalar yıkanır ve yanyan tencereye yerlestirilir,uzerine sekeri konulur ve tencerenin agzı kapatılır.Once harlı ateste sonra kısık ateste renk alıncaya kadar pisirilir,bir kaba alınarak kaymak ile suslenir ve servis edilir.
2 yorum:
bunu bende yaptim cok guzel oldu ama benim ayvalar nedense bole kipkirmizi olmadi herhalde yeterince ayva cekirdegi yoktu.
denemene cok sevindim ruzgargulu,tadı guzel olduysa yeter zaten ama kırmızılıgı veren en onemli etken cekirdekten ziyade kısık ateste uzun sure pismesi birde boyle dene bence..
Yorum Gönder