22 Aralık 2008 Pazartesi

Kuru Patlıcan Dolması


Malzemeler :
50 tane kuru patlıcan
25 yemek kasıgı pirinc
1 su bardagı ceviz
2 tane kuru sogan
1 yemek kasıgı dolamlık fıstık
1 yemek kasıgı biber salcası
1 yemek kasıgı domates salcası
1 cay bardagı nar eksisi
1,5 su bardagı zeytinyag
4-5 dis sarımsak
kurunane,kırmızıbiber,karabiber,tuz

Hazırlanısı :
Patlıcanlar kaynar suya atılır,yumusayıncaya kadar haslanır,kendi suyuyla sogutulur,birkac kez ılık suyla yıkanır ve suzulur.Bir tencereye zeytinyag konulur ve fıstıklar ilave edilerek biraz kavurulur,ardından ince dogranmıs soganlarda katılır ve pembelesinceye kadar kavurulur.Pirincler yıkanır,suzulur ve soganların uzerine ilave edilerek kavurulmaya devam edilir,pirincleride biraz kavurduktan sonra salcalar,baharatlar,nareksisi,sarımsak ilave edilir ve uzerine cıkmayacak kadar sıcak su koyularak,suyunu cekene kadar pisirilir,son olarak ceviz ilave edilerek atesten alınır.Hazırlanan dolma ici ile uzerinde bir parmak bosluk kalacak sekilde patlıcanlar doldurulur ve tencereye yerlestirilir,uzerine bir tabak kapatılır,biraz tuz,2 yemek kasıgı nar eksisi ve uzerine cıkmayacak kadar su ilave edilerek once harlı ateste sonra kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirilir.İstege gore sıcak veya soguk olarak servise alınır.
Not :Patlıcanları kaynattıgımız ilk suya tuz atılmaz,aksi halde patlıcanlar sertlesir.






Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory