6 Aralık 2008 Cumartesi

Dilber Dudagı


Malzemeler :
Hamuru İcin :
Yarım paket eritilmis margarin
Yarım su bardagı sıvıyag
1 su bardagı sut
3 yemek kasıgı sirke
2 yemek kasıgı yogurt
2 yumurta sarısı
1 tatlı kasıgı ( 1 paket ) karbonat
1 fiske tuz
Alabildigi kadar un
Yarım kg nisasta ( acmak icin )
250 gr tereyag ( uzerine dokmek icin )
Surubu İcin :
8 su bardagı seker
7 su bardagı su
Yarım limon
İci icin :
500gr ceviz
2 yumurta akı
Surubun Hazırlanısı :
Seker su ve limon bir tencereye konulur,kıvamlasıncaya kadar kaynatılır ve sogutulur.
İc Malzemenin Hazırlanısı :
Cevizler rondoda cekilir ve yumurta akı ile karıstırılır.
Hamurun Hazırlanısı :
Butun sıvı malzemeler ( sut,sirke,yogurt,yumurta,yag...) bir kaba konulur ve karıstırılır.Uzerine elenmis un ilave edilir ve kulakmemesinden katı bir hamur yogurulur,daha sonra yarım saat kadar dinlendirilir.Dinlenen hamur,ceviz buyuklugunde bezelere ayırılır ve nisasta ile biraz acılır,ortalarına tekrar nisasta serpilir,12 tane ustuste yerlestirilerek merdane ile yarım cm kalınlıgında inceltilir.Acılan hamurlar bir cay bardagı yardımı ile fire vermeden kesilir.Yumurta akı ile karıstırılmıs cevizici bu yuvarlaklara yerlestirilir,ikiye katlanır ve tepsiye yerlestirilir.Uzerine kızdırılmıs tereyag dokulerek 175 derecede pembelesinceye kadar pisirilir ve son olarak soguk surup uzerine dokulur.


Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory