5 Aralık 2008 Cuma

Firik Pilavı


Malzemeler :

2 su bardagı firik
2 su bardagı bulgur
300 gr kusbası et
1 su bardagı nohut
2 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı zeytinyag
tuz,karabiber

Hazırlanısı :

Firikler iyice ayıklanır.Bir tencereye tereyag ve zeytinyag konulur.Bulgur ve firik yıkanmadan ilave edilerek 5 dakika kadar kavurulur.Diger tarafta kusbası etler 1,5 litre su ile haslanır ve kavurulan bulgurların uzerini 3 parmak gececek sekilde et ve etsuyu ilave edilir,nohutlar ve baharatlarda eklenerek once harlı ateste sonra kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirilir,dinlendirilir ve servise alınır.

Not : Biz bu pilavı tavuk ile denedik oldukca lezzetliydi,etten hoslanmıyanlar boylede deneyebilir.Firigide baharatcılarda ve buyuk marketlerde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory