20 Aralık 2008 Cumartesi

Kol Boregi



Malzemeler :
Hamuru İcin :
1 su bardagı sut
1 cay bardagı sıvıyag
2 adet yumurta
1 yemek kasıgı limon suyu
Alabildigi kadar un
Acmak icin nisasta ( 1 su bardagı )
İci icin :
4 adet patates
300gr kıyma
1 kahve fincanı sıvıyag
1 adet kuru sogan
tuz,karabiber,pulbiber
Hazırlanısı :
İc malzemenin hazırlanısı :
Bir tavaya sıvıyag koyulur ve kıyma ilave edilir.Biraz kavurulduktan sonra ince dogranmıs soganda ilave edilir ve kavurulmaya devam edilir,ardından rendelenmis patatesler,tuz,karabiber ve pulbiberde katılarak atesten alınır,sogumaya bırakılır.
Hamurun hazırlanısı :
Yag,sut,yumurta ve limonsuyu karıstırılır.Elenmis un ilave edilerek kulak memesinden sert bir hamur yogurulur ve dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamur portakal buyuklugunde bezelere ayırılarak un ve nisasta karısımı ile acılır.Acılan hamurlar fırca yardımı ile yaglanır,yan ve ust taraflarından 4-5 parmak kadar katlanır.Bas kısmına ic malzemeden yerlestirilerek rulo biciminde sarılır.Hamurun buyuklugune gore uce veya dorde bolunerek tepsiye yerlestirilir ve uzerleri yaglanır.Onceden ısıtılmıs 190-200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pisirilir ve servise alınır.









Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory