Malzemeler :
Yarım kg kadayıf
300 gr tuzsuz peynir ( veya dil peyniri )
200 gr tereyag
100 gr cekilmis antep fıstıgı
Surup icin :
3 su bardagı seker
2 su bardagı su
1 yemek kasıgı limonsuyu
Hazırlanısı :
Bir tepsiye tereyag konulur ve atesin uzerinde eritilir.Tepsi atesten alınarak kadayıflar ilave edilir,karıstırılır ve iyice kırılır.Kadayıfların bir kısımı tavanın dibine yerlestirilir,iyice bastırılır.
Ardından uzerine peynir konulur,onun uzerine tekrar kadayıf konularak iyice bastırılır ve ocakta alt ust edilerek pisirilir.Son olarak soguk surup dokulerek,sıcak olarak servise alınır.
Surubun Hazırlanısı :
Seker,su ve limon suyu tencereye konularak kıvamlasıncaya kadar kaynatılır ve sogutulur.
1 yorum:
gerçekten mühteşem bir lezzet. bizzat tattım enfes. yapanların eline sağlık.
Yorum Gönder