20 Ocak 2009 Salı

Minestron Corba


Malzemeler :
500 gr beyaz lahana
200 gr ıspanak
200 gr kereviz
200 gr patates
200 gr havuc
500 gr sut
Yarım cay bardagı bulgur
2 yemek kasıgı un
1 cay bardagı zeytinyag
1 yemek kasıgı tereyag
1 cay kasıgı nane
tuz

Hazırlanısı :

Butun malzemeler yıkanır ve kucuk kucuk dogranır.Zeytinyag bir tencereye alınır ilk olarak beyaz lahana sotelenir,ardından ıspanak ve havuc ilave edilir onlarda rengini verdikten sonra 1litre su ve yarım litre sut ilave edilerek kaynatılır.Bu malzemeler pistikten sonra bulgur,patates ve kereviz ilave edilir.Ayrı bir tavada tereyag ve un kavurulur,nanede ilave edilerek soguk su ile acılır.Son olarak pisen malzemenin uzerine ilave edilerek servise alınır.

Bu degisik ve lezzetli corbada Rasit Kalay ve yardımcıları Tarık Yılmaz-Ahmet Taskıran tarafından sunulmustur,tesekkur ederiz..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu aşcı bolu lu olmalı güzel corba

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory