Malzemeler :
200 gr ıspanak
200 gr kereviz
200 gr patates
200 gr havuc
500 gr sut
Yarım cay bardagı bulgur
2 yemek kasıgı un
1 cay bardagı zeytinyag
1 yemek kasıgı tereyag
1 cay kasıgı nane
tuz
Hazırlanısı :
Butun malzemeler yıkanır ve kucuk kucuk dogranır.Zeytinyag bir tencereye alınır ilk olarak beyaz lahana sotelenir,ardından ıspanak ve havuc ilave edilir onlarda rengini verdikten sonra 1litre su ve yarım litre sut ilave edilerek kaynatılır.Bu malzemeler pistikten sonra bulgur,patates ve kereviz ilave edilir.Ayrı bir tavada tereyag ve un kavurulur,nanede ilave edilerek soguk su ile acılır.Son olarak pisen malzemenin uzerine ilave edilerek servise alınır.
Bu degisik ve lezzetli corbada Rasit Kalay ve yardımcıları Tarık Yılmaz-Ahmet Taskıran tarafından sunulmustur,tesekkur ederiz..
1 yorum:
bu aşcı bolu lu olmalı güzel corba
Yorum Gönder