Malzemeler :
Yarım kg yogurt
1 cay bardagı tel sehriye
1 tane yumurta
1 yemek kasıgı tepeleme un
1 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı zeytinyag
tuz
Uzeri icin :
1 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı nane
Hazırlanısı :
Bir tencereye tereyag ve zeytinyag konulur,un ilave edilir ve pembelesmeden kavurularak atesten alınır.Ilıklastıktan sonra yogurt ve yumurta ilave edilerek karıstırılır.Uzerine 1,5-2 litre su eklenir ve karıstırılarak pisirilir.Kaynadıktan sonra tel sehriye eklenerek 5 dakika kadar pisirilir.Ayrı bir tavada tereyag eritilir,uzerine nane katılarak sotelenir.Son olarak corbaya ilave edilerek servise alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder