23 Ocak 2009 Cuma
Muhammara
2 su bardagı ceviz
Yarım su bardagı galeta unu
1 su bardagı zeytinyagı
2 yemek kasıgı domates salcası
2 yemek kasıgı biber salcası
Yarım su bardagı pulbiber
1 tatlı kasıgı kimyon
Yarım tatlı kasıgı karabiber
3 dis sarımsak
Hazırlanısı :
Ceviz iri olacak sekilde rondodan gecirilir,dovulmus sarımsak,dovulmus galeta ve diger malzemelerle birlikte bir kaba alınarak yogurulur.
Muhammara daha cok kahvaltı sofralarında kullanılan ve uzun sure dayanabilen bir mezedir.Yapıldıktan sonra bir kaba koyarak buzdolabına kaldırıp,kahvaltı sofralarınızı renklendirebilirsiniz.Hazır galeta unundan yapılmasındansa fırından alınmıs taze galeta'nın dovulmesi tavsiye edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder