21 Ocak 2009 Çarşamba

Asure





Malzemeler :

Yarım kg asurelik bugday
1,5 kg toz seker
250 gr nohut
250 gr kuru fasulye
250 gr kayısı
250 gr izmir uzumu
250 gr kuru incir
250 gr fındık
250 gr ceviz
1 adet portakal
1 adet nar
1 su bardagı sut
1 kahve fincanı pirinc
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kus uzumu
tarcın

Hazırlanısı :

Nohut va fasulye aksamdan ıslatılır,sabah haslanır.Asurelik bugday aksamdan 5-6 kez yıkanararak genis bir tencereye alınır,uzerini bir karıs gececek kadar su ilave edilir ve ocaga konularak kaynatılır,5dk.kaynadıktan sonra altı kapatılır ve agzı kapatılarak sabaha kadar bekletilir.Asurelik bugday atese alınır,uzerine pirinc yıkanarak ilave edilir.Portakal kabukları minik minik dogranır,portakal dorde bolunur ve ilave edilir,ardından kaynamıs su eklenir.Daha sonra yıkanmıs uzumler,altıya bolunmus kayısılar,nohut,fasulye katılarak pisirilmeye devam edilir,suyu azaldıkca kaynamıs su ilave edilir ve kıvamlasınca sekeri katılır.Sekerlede biraz pistikten sonra fındık ve ılıklastırılmıs sut ilave edilerek kaynatılır.Sıcak olarak kaselere bosaltılır,uzeri donunca suslenir ve istege gore soguk veya sıcak olarak servise alınır.

Not : Asureye su ilave ederken suyun sıcaklıgı,asure ile aynı kıvamda olmalıdır. Kuru inciri asureye katmak isterseniz,kararmaması icin once kaynatılıp suyu suzulur sonra ilave edilir.

Bu malzeme 35-40 kase icindir,isteginize gore azaltıp cogaltabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory