20 Ocak 2009 Salı

Pilic Topkapı


Malzemeler :
6 adet acılmıs derili but
İc pilav icin :
1,5 su bardagı pirinc
1 tatlı kasıgı dolmalık fıstık
1 tatlı kasıgı kus uzumu
1 cay kasıgı nane
1 cay kasıgı karabiber
1 adet kucuk kuru sogan
1 yemek kasıgı zeytinyag
1 yemek kasıgı tereyag
tuz
Uzeri icin :
Sıvıyag
Limonsuyu
Sos icin :
1 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı salca
2 tatlı kasıgı un

Hazırlanısı :
İc Pilavın Hazırlanısı :
Zeytinyag ve tereyag bir tencereye alınır,fıstıklarda ilave edilerek kavurulur.Ardından sırasıyla kuru sogan,pirinc,kus uzumu ve baharatlar ilave edilerek kavurulmaya devam edilir.Son olarak 1,5 su bardagı su konularak pisirilir ve sogutulur.
Sosun Hazırlanısı :
Tereyag bir tencereye alınır ve salca ilave edilir ardından unda eklenir ve soguk su ile acılarak pisirilir.
Piliclerin Hazırlanısı ve Sunum :
Butlar bir kaba alınarak tuz ve karabiber ile ovulur,uzerlerine ic pilav konularak sarılır ve sıvıyag,limonsuyu karısımı surulerek fırına verilir.İstege gore sos ile suslenerek servise alınır.

Harika bir lezzetti bunu hazırlayan ustamız Rasit Kalay'a ve yardımcıları Tarık Yılmaz -Ahmet Taskıran'a tesekkur ederiz.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory