21 Ocak 2009 Çarşamba

Baklava


Malzemeler :
Hamur İcin :
1 cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı ılık su
3 yemek kasıgı yogurt
1 adet yumurta
Bir fiske tuz
Bir kac damla limonsuyu
Serbet İcin :
7 su bardagı seker
7 su bardagı su
Birkac damla limonsuyu
Acmak icin nisasta
Ceviz
Hazırlanısı :
Sıvıyag,su,yogurt,yumurta,tuz,limonsuyu karıstırılır ve uzerine un elenerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yogurulur.1 saat kadar dinlendirilen hamur bezelere ayrılarak 5'er 5'er acılır ve arasına ceviz serpilerek tepsiye yerlestirilir.Hazırlanan baklava soguk fırına verilir ve aynı zamanda serbette kaynatılmaya baslanır.Fırından cıkarılan sıcak baklavanın uzerine,sıcak serbet dokulur ve soguduktan sonra servise alınır.
Simdiye kadar tattıgım ev baklavalarından cok farklı ve cokta lezzetliydi,bu sunum icinde Sule Cakır'a tesekkur ederiz..

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory