23 Ocak 2009 Cuma

Besamel Soslu Fırın Makarna


Malzemeler :
1 paket fırın makarna ( 3 numara )
250 gr beyaz peynir
200 gr kasar peyniri
2 adet yumurta
1 olcu besamel sos
tuz
karabiber

Besamel sos icin :
2 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı zeytinyag
3 yemek kasıgı un
4-4,5 su bardagı sut
tuz
karabiber
Hazırlanısı :
Bir tencereye su konulur tuz ve 1 yemek kasıgı zeytinyag ilave edilir.Kaynamaya basladıktan sonra makarnalar konulur ve yumusayıncaya kadar pisirilir.Yumusayan makarnalar suzulur,uzerinden soguk su gecirilir ve fırın tepsisine alınır.Uzerine bayaz peynir ve yumurtalar ilave edilerek karıstırılır,ardından besamel sosta konulur ve iyice harmanlanarak duzeltilir.Son olarak uzerine 1 yemek kasıgı tereyag bolunerek dagıtılır ve 200 derece fırında pisirilir,uzeri pembelestikten sonra kasar peyniri rendesi dokulerek tekrar fırınlanır,peynirler eridikten sonra sıcak olarak servise alınır.

Besamel Sosun Hazırlanısı :

Tereyag ve zeytinyag bir tencereye konulur,eridikten sonra un ilave edilerek pembelesmeden kavurulur ve sut ilave edilir.Cırpma teli ile kıvamlasıncaya kadar karıstırılır,tuz ve karabiber ilave edilerek atesten alınır.

Not : Peyniri yogun sevenler 250 gr tulum peyniri ve 1 yumurta daha ilave edebilirler..

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory