23 Ocak 2009 Cuma

Arnavut Cigeri

Malzemeler :

Yarım kg dana ciger
Yarım demet maydanoz
2 adet kuru sogan
1 cay bardagı kadar un
karabiber
pulbiber
tuz
kızartmak icin sıvıyag

Hazırlanısı :

Bir tepsiye un ve tuz konularak harmanlanır,cigerlerde ilave edilerek karıstırılır.Diger bir tarafta maydanozlar ince ince kıyılır,soganlar halka halka dogranır ve fazla suyu sıkılarak servis tabagına alınır,uzerine pulbiber,karabiber,birazda tuz serpilir.Bir tavaya sıvıyag konularak kızdırılır,elenen cigerden bir avuc atılarak kızartılır ve tamamı kızarıncaya kadar bu sekilde devam edilir.Kızaran cigerler sıcak olarak servis tabagına alınır ve diger malzemelerle iyice harmanlanır,istege gore zar seklinde dogranmıs kızarmıs patateste ilave edilerek servise alınır.




Not : Cigerlerin sertlesmemesi icin yıkanmaması gerekir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory