20 Ocak 2009 Salı

Fıdcın Boregi

Malzemeler :

Hamuru icin :
1 kg un
3 su bardagı sut
1 paket maya
1 yumurta
1 cay bardagı sıvıyag

İci icin :
Yarım kg kıyma
3 adet kuru sogan
8 dis sarımsak
karabiber
pulbiber
tuz

Uzeri icin :
Yumurta sarısı
Tereyag
Hazırlanısı :
İcin hazırlanısı :
2-3 saat kadar onceden kıyma bir kaba konulur ve 1 cay bardagı su ilave edilerek sismesi beklenir.Boregin hazırlanacagı zaman ince dogranmıs soganlar,sarımsak ve baharatlar ilave edilerek yogurulur.
Hamurun hazırlanısı :
Maya 1 su bardagı ılık sut ile ıslatılır.Un elenerek bir kaba alınır,yumurta,tuz,sıvıyag,maya ve sutun kalanı ilave edilerek ekmek hamuru kıvamında bir hamur yogurulur ve dinlenmeye bırakılır.Mayalanan hamur iki parcaya ayırılır ve alt beze ust bezeden birazdaha buyuk olacak sekilde,yarım cm kalınlıgında ve tepsi buyuklugunde acılır.Alt beze tepsiye yerlestirilir ve uzerine ic malzeme yerlestirilir ve ust beze uzerine konulur.Alt bezenin tasan hamuru,ust bezenin uzerine gelecek sekilde birlestirilir ve nakıslanır.Hamurun ortası carpraz kesilerek bir delik acılır ve yumurta sarısı surulerek,onceden ısıtılmıs fırına verilir.Son olarak kızaran hamur cıkarıldıktan sonra,tereyag surulerek servise alınır.





Bu lezzetli boregi bizlere tanıtan Miyase Aydın ve yardımcısı Hasibe Bulut'tur,emekleri ve sunumları icin tesekkur ederiz..




1 yorum:

Adsız dedi ki...

İç malzemeyi pişirip mi koyuyoruz?

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory