17 Mart 2009 Salı

Sehrazat Sarması

Malzemeler :

6 parca bonfile
6 dilim pastırma
2 adet kırmızıbiber
4 adet sivribiber
1 adet kuru sogan
100gr antep fıstıgı
100gr taze kasar peyniri
1 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı karabiber

Hazırlanısı :

Etler bir kaba alınır,2 kasık sut,2 kasık zeytinyag,tuz ve karabiber serpilerek harmanlanır ve en az 1 saat bekletilir.
Kırmızıbiber,sivribiber,kuru sogan rondodan gecirilir,tuz karabiber ve yag ilave edilir.Bir tepsinin icine etler tek tek acılır,uzerine 1 kasık hazırlanan sostan surulur,onunda uzerine 1 dilim pastırma,1 dilim kasar,biraz antepfıstıgı yerlestirilir ve rulo seklinde sarılır.

Bu islem butun etlere yapılır,bir fırca ile uzerleri yaglanır ve tepsiye yerlestirilir.Tepsinin uzeri folyo ile kapatılır ve 200 derece fırında etler yumusayıncaya kadar pisirilir.

2 yorum:

weli dedi ki...

slm. site'nin yöneticilerine sesleniyorum güzel görünmesine ramen biz bu şeh-ri azam sarmasından neden hiç yemedik? arzı endam ederim.

Adsız dedi ki...

slm welicim istedigin sehrazat sarması olsun canım,sen ne istedinde yapmadım ben?ama malzeme listesine bir bak lutfen,ya al gel malzemeyi yada bekle su kriz donemi gecsin arzı endam ederim:))

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory