17 Eylül 2009 Perşembe

Fırında Tavuk



Malzemeler :

1 adet butun tavuk
3 adet buyuk boy patates
1 adet iri havuc
1 su bardagı bezelye
Sosu İcin :


4 dis sarımsak
1 yemek kasıgı kimyon
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 tatlı kasıgı domates salcası
1 adet kesmeseker
1,5 su bardagı tavuksuyu
tuz

Hazırlanısı :

Tavuk tutsulenir,yıkanır ve tencereye yerlestirilir.Uzerine tuz serpilerek once harlı ateste,sonra kısık ateste pisirilir.Patates ve havuclar kup kup dogranır,kızartılır.Tepsinin kenarına patates,havuc ve bezelye yerlestirilir.





Tepsinin ortasına yumusayan tavuk konur.Sos malzemeleri karıstırılır,sebze ve tavugun uzerine dokulur.


Son olarak, hazırlanan tavuk yemegi 15-20 dakika fırınlanır ve sıcak olarak servise alınır.

Not : Tavuk birsure tencerede,susuz ve kısık ateste haslanmalı.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory