17 Eylül 2009 Perşembe

Cilekli Tart



Malzemeler :

2 adet yumurta
Yarım cay bardagı portakal suyu
Yarım cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı seker
2 cay bardagı un
Yarım paket kabartmatozu
Yarım paket vanilya
200 gr cilek
1 kahve fincanı seker
Tart Jolesi İcin :
1 paket tart jole
1,5 cay bardagı visne suyu
1 cay bardagı su
Hazırlanısı :
Tart Hamurunun Hazırlanısı :

Yumurta ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Sıvıyag ve portakalsuyu ilave edilerek biraz daha cırpılır.Un,kabartmatozu,vanilya elenerek bu karısıma ilave edilir ve yaglanmıs tart kalıbına dokulur.


Hazırlanan tart hamuru 175 derecelik fırında pisirilir.

Pisen tart,ters cevirilerek kalıptan cıkarılır.Cilekler yıkanır,kurutulur ve sekere batırılarak tart'ın uzerine dizilir.

Tart Jolesinin hazırlanısı :

1,5 cay bardagı visne suyu,1 cay bardagı su ve 1 paket tart jolesi karıstırılarak pisirilir.Son olarak hazırlanan tart jolesi acı sıcagı cıkınca cileklerin uzerine dokulerek servise alınır.

Not : Cilekler 2 yemek kasıgı seker ile karıstırılırsa cabuk curumesi engellenir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory