17 Eylül 2009 Perşembe

Pesto Soslu Makarna



Malzemeler :

Makarna İcin :

1 paket makarna
1 yemek kasıgı zeytinyag
1 adet orta boy patates
tuz
su

Sos İcin :

1 tutam feslegen
50 gram cam fıstıgı
1 cay bardagı zeytinyag
1 cay kasıgı karabiber
100 gr lor peyniri ( istege gore parmesan peynirde kullanılabilir )
3 dis sarımsak
tuz

Hazırlanısı :

Bir tencereye bol su,tuz ve zeytinyag konulur.Kaynamaya baslayınca makarnalar ilave edilir.%dakika kaynadıktan sonra kusbası dogranmıs patates ilave edilir,yumusayıncay kadar pisirilir ve suzulur.
Sos icin cam fıstıgı ve sarımsak ezilir,feslegen dogranır ve bir kaba alınır (veya rondoya ). Lor,zeytinyag,karabiber,tuz ialeve edilir ve karıstırılır.
Bir tencereye 2 kasık zeytinyag konulur,haslanan makara ilave edilir ve biraz sotelenir.Son olarak hazırlanan sos makarnanın uzerine dokulur,karıstırılır ve sıcak olarak servise alınır.


1 yorum:

rumma dedi ki...

ellerinize sağlık,sevgiler

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory