23 Haziran 2009 Salı

Kaşarlı Patlıcan Kebabı


Malzemeler :

300 gr kuşbası kuzu
1 adet kuru soğan

6 adet kuşbası doğranmıs domates
5 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
3-4 diş sarmısak
5 tane patlıcan
1 tatlı kaşığı pul biber


Üzeri Için :

Rendelenmis kaşar peyniri

Hazırlanışı :

Patlıcanlar alacali soyulur , küp küp doğranır ve kizartilarak yağı alınır.



Bir tencereye bir kasik zeytinyagi konulur, et ilave edilir ve suyu çekene kadar kavrulur. Üzerine biraz sıcak su ilave edilerek pismesi sağlanır.Daha sonra ince dogranmis sogan ilave edilir ve biraz sotelenir. Ardindan ince dogranmis biberler, domates, sarimsak, salça eklenir ver sotelenir. Son olarak pulbiber ve tuz ilave edilerek atesten alinir.


Bir firin kabina patlicanlar alinir , uzerine sotelenen karisim dokulur ,kasar peynir rendelenir ve eriyene kadar firinlanir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory