2 Haziran 2009 Salı

Erzincan Ketesi

Malzemeler (15-16 adet ) :

Hamuru İcin :


150 gr margarin
1 cay bardagı sıvıyag
2 su bardagı sut
1 adet yumurta
4 su bardagı un
1 cay bardagı ılık su
Yarım adet yas maya
1 tatlı kasıgı seker
1 tatlı kasıgı tuz

İc Malzeme İcin :

250 gr tereyag
6 su bardagı un
1 su bardagı ince cekilmis ceviz
1 tatlı kasıgı tuz

Uzeri İcin :
Yumurta sarısı

Hazırlanısı :

İc Malzemenin Hazırlanısı :

Bir tencereye tereyag konulur,un elenerek ilave edilir ve pembelesinceye kadar kavurulur.Son olarak tuz ve ceviz ilave edilerek atesten alınır.

Hamurun Hazırlanısı ve Sunum :

Sut,yumurta,eritilmis margarin,sıvıyag,maya,ılık su,seker ve tuz karıstırılır.Un elenerek ilave edilir ve kulak memesi kıvamında bir hamur yogurulur.Yogurulan hamur 5-10 dakika kadar mayalandırılır ve 15-16 adet bezeye ayırılır.Bezeler merdane yada oklova yardımı ile acılır,uzerine ic malzeme yerlestirilir ve rulo seklinde sarılır.


Ardından saglı sollu burulur,kıvrılarak sarılır ve el ile uzerine bastırılır.



Son olarak hazırlanan keteler yaglanmıs tepsiye yerlestirilir,uzerine yumurta sarısı surulur ve birazda tepside mayalandırılarak 200 derecede uzerleri pembelesinceye kadar pisirilir.


Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory