17 Eylül 2009 Perşembe

Pesto Soslu Makarna



Malzemeler :

Makarna İcin :

1 paket makarna
1 yemek kasıgı zeytinyag
1 adet orta boy patates
tuz
su

Sos İcin :

1 tutam feslegen
50 gram cam fıstıgı
1 cay bardagı zeytinyag
1 cay kasıgı karabiber
100 gr lor peyniri ( istege gore parmesan peynirde kullanılabilir )
3 dis sarımsak
tuz

Hazırlanısı :

Bir tencereye bol su,tuz ve zeytinyag konulur.Kaynamaya baslayınca makarnalar ilave edilir.%dakika kaynadıktan sonra kusbası dogranmıs patates ilave edilir,yumusayıncay kadar pisirilir ve suzulur.
Sos icin cam fıstıgı ve sarımsak ezilir,feslegen dogranır ve bir kaba alınır (veya rondoya ). Lor,zeytinyag,karabiber,tuz ialeve edilir ve karıstırılır.
Bir tencereye 2 kasık zeytinyag konulur,haslanan makara ilave edilir ve biraz sotelenir.Son olarak hazırlanan sos makarnanın uzerine dokulur,karıstırılır ve sıcak olarak servise alınır.


Sebze Soslu Makarna



Malzemeler :
Makarna İcin :
1 paket makarna
1 yemek kasıgı zeytinyag
tuz
su

Sos İcin :
1 adet havuc
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızıbiber
1 adet sarıbiber
1 adet kuru sogan
1 adet pırasa
4 dis sarımsak
200 gr krema
1 kahve fincanı zeytinyag

Hazırlanısı :

Bir tencereye bol su,tuz ve zeytinyag konulur.Kaynamaya basladıktan sonra makarna ilave edilerek yumusayıncaya kadar pisirilir.
Bir tavaya zeytinyag konulur,piyazlık dogranmıs kuru sogan ilave edilir.Ardından sırasıyla julyen dogranmıs havuc,cekirdegi cıkarılmıs kabak,patlıcan,kırmızı biber,sarıbiber,pırasa ilave edilir ve sotelenir.Sarımsak ve krema ilave edilerek 15-20 dakika kadar pisirilir.Karabiber ve tuz ilave edilir.


Hazırlanan sos haslanmıs makarnanın uzerine alınır,biraz pisirilir ve servis tabagına alınır.İstege gore permesan peynir ile servise alınır.


Cilekli Tart



Malzemeler :

2 adet yumurta
Yarım cay bardagı portakal suyu
Yarım cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı seker
2 cay bardagı un
Yarım paket kabartmatozu
Yarım paket vanilya
200 gr cilek
1 kahve fincanı seker
Tart Jolesi İcin :
1 paket tart jole
1,5 cay bardagı visne suyu
1 cay bardagı su
Hazırlanısı :
Tart Hamurunun Hazırlanısı :

Yumurta ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Sıvıyag ve portakalsuyu ilave edilerek biraz daha cırpılır.Un,kabartmatozu,vanilya elenerek bu karısıma ilave edilir ve yaglanmıs tart kalıbına dokulur.


Hazırlanan tart hamuru 175 derecelik fırında pisirilir.

Pisen tart,ters cevirilerek kalıptan cıkarılır.Cilekler yıkanır,kurutulur ve sekere batırılarak tart'ın uzerine dizilir.

Tart Jolesinin hazırlanısı :

1,5 cay bardagı visne suyu,1 cay bardagı su ve 1 paket tart jolesi karıstırılarak pisirilir.Son olarak hazırlanan tart jolesi acı sıcagı cıkınca cileklerin uzerine dokulerek servise alınır.

Not : Cilekler 2 yemek kasıgı seker ile karıstırılırsa cabuk curumesi engellenir.

Fırında Tavuk



Malzemeler :

1 adet butun tavuk
3 adet buyuk boy patates
1 adet iri havuc
1 su bardagı bezelye
Sosu İcin :


4 dis sarımsak
1 yemek kasıgı kimyon
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 tatlı kasıgı domates salcası
1 adet kesmeseker
1,5 su bardagı tavuksuyu
tuz

Hazırlanısı :

Tavuk tutsulenir,yıkanır ve tencereye yerlestirilir.Uzerine tuz serpilerek once harlı ateste,sonra kısık ateste pisirilir.Patates ve havuclar kup kup dogranır,kızartılır.Tepsinin kenarına patates,havuc ve bezelye yerlestirilir.





Tepsinin ortasına yumusayan tavuk konur.Sos malzemeleri karıstırılır,sebze ve tavugun uzerine dokulur.


Son olarak, hazırlanan tavuk yemegi 15-20 dakika fırınlanır ve sıcak olarak servise alınır.

Not : Tavuk birsure tencerede,susuz ve kısık ateste haslanmalı.

İncirli Kurabiye

Malzemeler :

250 gr kuru incir
250 gr ceviz
125 gr seker
2 adet yumurta akı

Hazırlanısı :

İncir ince ince dogranır,cevizler iri kalacak sekilde kırılır.Bir kaba incir,ceviz,yumurta akı ve seker konularak yogurulur.Hazırlanan karısımdan kucuk toplar hazırlanarak yaglı kagıt uzerine yerlestirilir.



Son olarak hazırlanan kurabiyeler onceden ısıtılmıs 180-190 derecelik fırında pisirilir.

Not : Fırından cıkarıldıktan sonra bir sure soguyup,katılasması beklenir.Bu sure icinde el surulmez.

13 Eylül 2009 Pazar

Sarımsaklı Kofte



Malzemeler :
Koftesi İcin :
2 su bardagı ince bulgur
1 su bardagı tepeleme un
1 adet kuru sogan
tuz
karabiber
pulbiber

Sos İcin :
1 yemek kasıgı domates salcası
2 yemek kasıgı pulbiber
1 cay bardagı zeytinyag
8-9 dis sarımsak

Hazırlanısı :

İnce bulgur bir kaba alınır,bol sıcak su ile yıkanır ve suzulur.Uzerine ince dogranmıs sogan,pulbiber,tuz konulur ve ılıklastıgında un ilave edilerek yogurulur.

Ardından kucuk parcalara ayırılır,yuvarlanır ve ortasına parmak ile bastırılarak sekil verilir.


Bir tencereye bol su konulur,tuz ilave edilir,kaynatılır ve hazırlanan kofteler bu suda haslanarak baska bir kaba cıkarılır.


Diger tarafta bir tencereye zeytinyag konulur,dovulmus sarımsaklar ilave edilerek sotelenir.Ardından salca,pulbiber ve haslanan koftelerin suyundan 1 su bardagı ilave edilerek
karıstırılır.Son olarak haslanan kofteler bu karısıma ilave edilerek harmanlaır ve servise alınır.

Not :

İstege gore sarımsaklı kofte,yogurt ilede servise alınabilir.

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory