27 Mayıs 2009 Çarşamba

Yumurta Salatası




Malzemeler (10-12 kisilik) :
6 adet haslanmıs yumurta
1,5 kg yogurt
1 demet dereotu
1 demet taze sogan
Yarım demet maydanoz
1 cay bardagı mısır
10 adet kornison tursu
3 dis sarımsak
2 yemek kasıgı zeytinyag
pulbiber
tuz
Hazırlanısı :
Yogurdun suyu suzdurulur.Dereotu,taze sogan,maydanoz,tursu ince ince kıyılır ve suzdurulmus yogurt ilave edilir.


Sarımsak,mısır,tuz ilave edilerek karıstırılır ve servis tabagına alınır.Haslanmıs yumurtalar ortadan ikiye kesilir ve uzerlerine yerlestirilir.


Bir tavaya zeytinyagı alınır ve pulbiber dokulerek kızdırılır.Bir kasık yardımıyla yumurtaların uzerine dokulerek servise alınır.







26 Mayıs 2009 Salı

Pizza


Malzemeler (2 tepsi icin) :
Hamuru İcin :
1 adet yumurta
1 paket maya
1 su bardagı sut
Yarım su bardagı sıvıyag
Aldıgı kadar un
Uzeri İcin Malzemeler :
250 gr mantar
150 gr sosis
200 gr sucuk
1 kutu mısır
2 adet domates
2 adet kırmızıbiber
100 gr peperoni biberi
250 gr parmesan peynir
Sosu İcin :
2 yemek kasıgı salca
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı kekik
2 yemek kasıgı zeytinyag
2-3 dis sarımsak
1 fiske seker
1 fiske tuz
Yarım su bardagı su
Hazırlanısı :
Sosun Hazırlanısı :
Salca su ile acılır,diger malzemeler eklenir ve karıstırılır.
Hamurun Hazırlanısı ve Sunum :
Sut,yumurta,maya ve sıvıyag karıstırılır.Un elenerek ilave edilir,katı bir hamur yogurulur ve 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamur merdane ile yarım cm kalınlıgında acılır ve margarin ile yaglanmıs tepsiye yerlestirilerek uzerine hazırlanan sos surulur.
İnce dogranmıs sosis,sucuk,mantar,kırmızı biber,peperoni biber,mısır,zeytin ve en son uzerine ufak dogranmıs domatesler yerlestirilerek onceden ısıtılmıs 200 derecelik fırında pisirilir.

Son olarak fırından cıkmak uzere iken rendelenmis parmesan peynir serpilerek tekrar fırınlanır ve sıcak olarak servise alınır.



20 Mayıs 2009 Çarşamba

İncili Pasta


Malzemeler :
Pandispanya İcin :

5 adet yumurta
1 su bardagı seker
2 su bardagı un ( 1 parmak eksik )
2 yemek kasıgı kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Pasta Kreması İcin :
3 adet yumurta sarısı
1 su bardagı seker
1 su bardagı un
4 su bardagı sut
2 yemek kasıgı tereyag
1 paket vanilya

İc Malzeme ve Suslemek İcin :
100 gr fındık
50 gr hindistan cevizi
2 paket kremsanti
1,5 su bardagı sut
1 kase pasta incisi

Hazırlanısı :
Pandispanyanın Hazırlanısı :
Yumurta ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Elenmis un,kabartmatozu,vanilya ve kakao yavas yavas ilave edilir.Kalıp once yaglanır,sonra unlanır ve karısım kalıba dokulerek 175 derecede pisirilir.

Pasta Kremasının Hazırlanısı :
Yumurta sarıları ve seker bir tencereye konularak cırpma teli ile cırpılır.Un ve sut ilave edilerek pisirilir.Son olarak vanilya ilave edilir,atesten alınır,soguduktan sonra tereyag ilave edilerek 10 dakika mikserden gecirilir.

Susleme ve Sunum :
Hazırlanan pandispanya soguduktan sonra ikiye kesilir ve alt taban derin bir kaseye yerlestirilir.Ust tabanın kenarlarıda kaseye kapak olacak sekilde kesilir.

Kremanın icine kırılmıs fındık,hindistan cevizi ve artan kek parcaları konularak karıstırılır.Bu karısım keki yerlestirdigimiz kasenin icine doldurulur.

Diger kek parcası kasenin agzına kapak olarak yerlestirilir ve strech filme sarılarak buzdolabında 2-3 saat bekletilir.Daha sonra dolaptan cıkarılan kek servis tabagına ters olarak cevirilir.


2 poset kremsanti 1,5 su bardagı sut ile cırpılır.Hazırlanan kekin dısı kremsantinin yarısı ile kaplanır.Kalan kremsanti ise enjektore doldurulur ve cicek gibi pastanın hertarafı suslenir,uzerine inciler yerlestirilerek servise alınır.

Rulo Tavuk



Malzemeler :
4 parca tavuk but pirzola
Yarım cay bardagı sut
1 adet kırmızıbiber
1 adet sivribiber
10 adet mantar
1 adet domates
1 adet kucuk kuru sogan
1 fincan bezelye
1 yemek kasıgı limonsuyu
3 yemek kasıgı zeytinyag
1 tatlı kasıgı kekik
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı pulbiber
tuz
Hazırlanısı :
Tavuklar yıkanır,suzulur ve bir kaba alınır.Uzerine yarım cay bardagı sut,1 kasık zeytinyag,yarım tatlı kasıgı kekik,yarım tatlı kasıgı karabiber,yarım tatlı kasıgı pulbiber ve 1 kasık limonsuyu konularak 2 saat dinlendirilir.Bir tavaya 2 yemek kasıgı zeytinyag konulur,kucuk dogranmıs soganlar ilave edilir ve sotelenir.Uzerine ince dogranmıs mantarlar,kup dogranmıs domatesler konur.Daha sonra bezelye,sivribiber,kırmızıbiber,kalan baharatlar ve tuz ilave edilerek atesten alınır.Tavuklar once strechfilm uzerine yayılır ve uzerine 2 yemek kasıgı ic malzeme yerlestirilir.
Daha sonra strechfilm ile birlikte rulo seklinde sarılır.

Ardından aluminyum folyoya sarılır ve fırın tepsisine yerlestirilir.


Son olarak 200 derecelik,onceden ısıtılmıs fırında,1 saate yakın pisirilir ve sıcak olarak servise alınır.


16 Mayıs 2009 Cumartesi

Sehriye Pilavı


Malzemeler :
1/2 paket arpa sehriye
1 adet tavuk gogsu
1 adet havuc
2 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kasıgı zeytinyag
karabiber
tuz
Hazırlanısı :
Bir tavaya 1 yemek kasıgı zeytinyag konur,kucuk kusbası dogranmıs tavuk etleri ilave edilir,sotelenir ve alınır.Ardından kucuk dogranmıs havuclar sotelenir ve alınır.
Tencereye zeytinyag konulur,sehriyeler ilave edilir ve sotelenir.Rengi dondukten sonra tereyag ilave edilir.

Kavrulan sehriyelerin icine tavuk etleri ve havuclar ilave edilir.

Uzerini 2 parmak gececek kadar sıcak su ilave edilir,tuzu ilave edilir ve once harlı ateste sonra kısık ateste suyu cekilinceye kadar pisirilir.Dinlendirildikten sonra servise alınır.

Mantar Salatası


Malzemeler :
500 gr mantar
1 adet kırmızı biber
1 adet yesil biber
2 adet kornison tursu
Dereotu
Yesil zeytin
Siyah zeytin
Mısır
Zeytinyag
Limon
Pulbiber
Kuru nane
Tuz
Hazırlanısı :
Mantarlar bir tencereye konulur,cok az su ilave edilir,limon sıkılır ve haslanır.Haslanan mantarlar suzulur ve buyuklugune gore 4'e-5'e bolunur.Kornison tursu,biberler,dereotu,zeytinler,dogranır ve bir kaba alınır.Son olarak tuz,limonsuyu,zeytinyag,baharatlar ilave edilerek karıstırılır ve servise alınır.


Mucver


Malzemeler :
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet kuru sogan
1 demet maydanoz
1 demet taze sogan
1 tutam nane ( 6-7 dal )
6-7 dis sarımsak
3 adet yumurta
1,5 su bardagı un
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı kimyon
1 tatlı kasıgı pulbiber
tuz
Hazırlanısı :
Maydanoz,taze sogan ve nane ince ince dogranır.Patates,kabak,kuru sogan,sarımsak rendelenir ve hepsi bir kaba alınır.Baharatlar,yumurta ve un eklenerek iyce karıstırılır.Yarım saat dinlendirilir.

Bir tavaya bol yag konulur ve iyice kızdırılır.Hazırlanan hamurdan kasık kasık dokulerek kızartılır ve sıcak olarak servise alınır.


Revani


Malzemeler :
Hamuru İcin :
5 cay bardagı un
4 adet yumurta
2 cay bardagı yogurt
1,5 cay bardagı irmik
2 cay bardagı seker
1 yemek kasıgı tereyag
2 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Serbeti İcin :
5 su bardagı seker
5 su bardagı su
1/4 limon suyu
Süslemek İcin :
1 paket kremsanti
1 su bardagı sut
kakao
visne
Hazırlanısı :
Serbetin Hazırlanısı :
Su ve seker bir tencereye konularak kaynatılır.10 dakika kadar kaynadıktan sonra limonsuyu ilave edilir ve birtasım daha kaynatılıp ocaktan alınarak sogumaya bırakılır.
Hamurun Hazırlanısı :
Yumurta ve seker cırpma teli ile cırpılır.Ardından yogurt,irmik,un,kabartmatozu ve vanilya eklenerek karıstırılır.Fırın tepsisi yaglanır ve uzerine seker serpilir.
Hazırlanan hamur tepsiye yayılır,180-190 derecelik onceden ısıtılmıs fırında pembelesinceye kadar pisirilir.Fırından cıkan revaninin uzerine once 1 su bardagı soguk su dokulur ( serbeti iyi cekmesi icin ),ardından hemen sogutulmus serbet dokulur ve soguyuncaya kadar bekletilir.

Soguyan revaniden bardak yardımı ile yuvarlaklar cıkartılır.


1 bardak sut,1 poset kremsanti ile cırpılır.Cıkartılan yuvarlak revanilerin kenarı kremsanti ile gecilir.

Tepside kalan revani parcalarına kakao eklenir ve catal ile ezilir.Revanilerin ortasına bu karısımdan,onun uzerinede visne konularak servise alınır.



Rus Salatası


Malzemeler :
1 adet patates
1 adet havuc
1 su bardagı bezelye
5-6 adet kornison tursu
mayonez
tuz
Hazırlanısı :
Patates ve havuc haslanır,kornison tursularla birlikte bezelyelerin buyuklugunde kup kup dogranır.Butun malzeme bir kaba alınır,mayonez,tuz katılarak karıstırılır ve servise alınır.

Kadayıf Dolması


Malzemeler ( 25-30 adet icin ) :
Yarım kg kadayıf
Yarım kg ceviz
10 adet yumurta
Serbet İcin :
4 su bardagı seker
3 su bardagı su
1 dilim limon
Hazırlanısı :
Kadayıflar ince uzun acılır,uc kısmına ceviz yerlestirilir ve rulo seklinde sarılır.
Hazırlanan kadayıflar cırpılmıs yumurtaya bulanır,bol kızgın yagda kızartılır ve hazırlanan soguk serbetin icine atılır.



Serbetin Hazırlanısı :
Seker,su ve limon bir tencereye alınır.Kıvamlasıncaya kadar kaynatılır ve sogutulur.

Soguk Ayran Corbası


Malzemeler :
250gr asurelik bugday
250gr suzme yogurt
nane
tuz
Hazırlanısı :
Asurelik bugday aksamdan yıkanır,uzerini 3-4 parmak gececek kadar su konulur ve kaynatılır.Kaynara cıktıktan sonra 15 dakika kadar duduklude pisirilir ve sabaha kadar bekletilir.Ertesi gun haslanan bugday bir kaba alınır,suzme yogurt ilave edilir ve karıstırılır.Son olarak nane ve tuz ilave edilerek servise alınır.

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Ozbek Pilavı



Malzemeler :
2 su bardagı pirinc
150 gr kusbası et
1 adet havuc
1 adet kuru sogan
1 kahve fincanı bezlye
2 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kasıgı zeytinyag
Yarım yemek kasıgı domates salcası
Yarım yemek kasıgı biber salcası
kekik
pulbiber
karabiber
tuz
Hazırlanısı :
Bir tavaya 1 yemek kasıgı tereyag konulur,minik kusbası dogranmıs etler sotelenir,ince dogranmıs sogan,mink dogranmıs havuc ve bezelye ilave edilir.Son olarak salcalar ve 1 su bardagı su ilave edilerek yumusayıncaya kadar pisirilir,baharatlar eklenerek atesten alınır.



Bir tencereye 2 kasık zeytinyag konularak daha onceden ıslatmıs oldugumuz pirincler suzdurulerek ilave edilir ve seffaflasıncaya kadar kavurulur.Son olarak 1 yemek kasıgı tereyag eklenir,uzerini cok az gececek kadar sıcak su ilave edilerek sade bir pilav pisirilir ve kek kalıbına bosaltılır.

Kalıba yerlestirilen pilav servis tabagına ters cevirilir ve orta kısmına hazırlamıs oldugumuz harctan yerlestirilerek servise alınır.

Dalyan Kofte



Malzemeler :

Yarım kg kıyma ( kuzu ve dana karısık )
1 adet kuru sogan
1 adet yumurta
1 dilim bayat ekmek
2 yemek kasıgı sut
tuz
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 tatlı kasıgı kekik
1 adet haslanmıs yumurta
1 adet haslanmıs havuc
1 cay bardagı bezelye ( konserve veya haslanmıs )

Sosu İcin :

1 tatlı kasıgı tereyag
1 cay kasıgı un
1 tatlı kasıgı salca
2 dis sarımsak
tuz
yarım cay kasıgı karabiber
yarım cay kasıgı pulbiber
yarım cay kasıgı kekik


Uzeri İcin :

Domates salcası
Yumurta akı

Hazırlanısı :

Bir kabın icine kıyma,ince dogranmıs kuru sogan,ufalanmıs bayat ekmek ( veya;yarım cay bardagı galeta unu,yarım cay bardagı su ),baharatlar,sut,yumurta konulur,yogurulur ve dinlendirilir.Yumurta ve havuc haslanır.Bir tepsinin uzerine yaglı kagıt serilir,uzerine zeytin yag surulur ve dinlendirdigimiz kofte uzerine dikdortgen seklinde yerlestirilir.Ortasına haslanmıs yumurta,havuc ve bezelye yerlestirilir.Daha sonra yaglı kagıt ile birlikte once bir tarafı kapatılır rulo sekli verilir,sonra diger tarafı kapatılır ve rulo sekli verilir.


Sarılan koftenin uzerine biraz domates salcası ve yumurta akı surulerek 200 derecelik fırında pembelesinceye kadar pisirilir.

Sosun Hazırlanısı :

Bir tavaya tereyag konulur,un ilave edilerek sotelenir.Ardından salca ve 1 cay bardagı su ilave edilir.Son olarak sarımsak,karabiber,pulbiber,kekik ilave edilerek atesten alınır.Hazırlanan bu sos dilimlenmis dalyan koftenin uzerine dokulerek servise alınır.

Patlıcan Salatası

Malzemeler :

1 kg patlıcan
2-3 adet patates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet kucuk kuru sogan
2 dis sarımsak
2 yemek kasıgı zeytinyag
karabiber
pulbiber
tuz
kızartmak icin sıvıyag


Sosu İcin :

4 adet domates
2 yemek kasıgı zeytinyag
2 dis sarımsak
1 adet kup seker
karabiber
tuz

Hazırlanısı :

Patlıcanlar alacalı soyulur,seritler halinde kesilir ve kızgın yagda kızartılır.Diger bir tarafta,patatesler haslanır ve rendelenir.Dereotu,maydanoz ve kurusogan ince ince dogranarak patateslere ilave edilir.Son olarak tuz,karabiber,pulbiber ve zeytinyagıda katılarak karıstırılır.Kızartılmıs patlıcanlardan bir parca alınır,patatesli karısımdan ceviz buyuklugunde bir parca icine yerlestirilir ve sarılır.Butun patlıcanlar bu sekilde hazırlanarak servis tabgına sıralanır.

Sosun Hazırlanısı :

Bir tavaya 2 kasık zeytinyag konulur,rendelenmis domatesler ilave edilir ve biraz sotelenir.Daha sonra tuz,seker,karabiber,sarımsak ilave edilerek atesten alınır.Son olarak hazırlanan sos patlıcanların uzerine dokulerek servise alınır.

12 Mayıs 2009 Salı

Cig Borek


Malzemeler :
Hamuru İcin :
1 kg un
su
tuz
İc Malzeme İcin :
500 gr kıyma
1 adet rendelenmis domates
2 adet kuru sogan
1 cay bardagı su
yarım yemek kasıgı salca
tuz
karabiber
pulbiber
Kızartmak icin sıvıyag
Hazırlanısı :
Un elenerek bir kaba alınır,tuz ve su ilave edilerek kulak memesinde biraz daha sert bir hamur yogurulur.Bu arada hamur dinlenirken ic malzeme hazırlanır ; Kıyma bir kaba alınır,rendelenmis domates,ince dogranmıs sogan,tuz,karabiber,pulbiber ve su ilave edilerek yogurulur.Dinlenen hamur kucuk bezelere ayırılır ve tabak buyuklugunde acılır.

Acılan hamurun ortasına yakın ic harctan konur,diger kısmı uzerine kapatılır ve kenarları hamur kesecegi ile kesilir.



Bu islemler sırayla butun bezelere yapılır ve kızgın yagda kızartılarak sıcak olarak servise alınır.





 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory