28 Mart 2009 Cumartesi

Mercimek Köftesi


Malzemeler :

2 su bardagı mercimek
2 su bardagı ince bulgur
1 su bardagı zeytinyag
1 yemek kasıgı domates salcası
1 yemek kasıgı biber salcası
1 adet kuru sogan
6-7 dis sarımsak
1 demet maydanoz
1 demet taze sogan
1 yemek kasıgı kimyon
kıvırcık
pulbiber
karabiber
tuz

Hazırlanısı :

Mercimek yıkanır,uzerini gececek kadar su konulur ve yumusayıncaya kadar pisirilir.Bulgurlar yogurma kabına alınır,kimyon,pulbiber,karabiber,sarımsak ve tuz ilave edilerek karıstırılır.

Boza kıvamına gelen mercimek bulgurların uzerine dokulur,karıstırılır ve agzı kapatılarak bir sure bekletilir.
Bir tavaya bir kasık yag konulur ve salcalar ilave edilerek sotelenir.Sotelenen salcalar ılıklasan mercimekli karısıma ilave edilerek yogurulur.Diger tarafta zeytinyag bir tavaya konulur ve ince dogranmıs kuru sogan ilave edilerek sotelenir.Sotelenen kuru soganlarda mercimeklerin uzerine dokulerek iyice yogurulur.Maydanoz,yesil soganlar ince ince dogranır ve ilave edilerek harmanlanır.Son olarak kıvırcıklar servis kabına yerlestirilir,hazırlanan mercimekli karısıma kofte sekli verilerek uzerlerine dizilir ve servise alınır.

Kandil Simidi



Malzemeler :

1 cay bardagı pudra sekeri
1 cay bardagı yogurt
1 cay bardagı sıvıyag
Yarım paket margarin
1 adet yumurta ( akı dısı icin )
1 tatlı kasıgı tuz
Yarım paket kabartmatozu
1 cay kasıgı mahlep
Alabildigi kadar un

Hazırlanısı :
Bir kapta pudra sekeri,sıvıyag,margarin,yogurt,yumurta sarısı,tuz iyice karıstırılır.Ardından un,kabartmatozu,mahlep ilave edilerek kulakmemesinden biraz sert bir hamur yogurulur ve 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamurdan kucuk parcalar alınır,kandil simidi sekli verilerek once yumurta akına sonra susama bulanır ve yaglanmıs tepsiye dizilerek 180 derecede pisirilir.

Not : İstege gore yumurta akına 1 cay kasıgı pekmezde katılabilir.

21 Mart 2009 Cumartesi

Mantolu Kek


Malzemeler :
4 adet yumurta
1,5 su bardagı seker
1 cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı sut
1 cay bardagı hashas ( bir kısmı kek kalıbına,bir kısmı icine )
1 adet havuc rendesi
1 su bardagı ceviz
2,5 su bardagı un
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Hazırlanısı :
Yumurtalar ve seker,yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Yag ve sut ilave edilerek tekrar karıstırılır.Ardından sırasıyla rendelenmis havuc,hashas,ceviz,un,kabartmatozu,vanilya ilave edilir ve bir kasık yardımıyla karıstırılır.Kek kalıbı once margarin ile yaglanır sonra hashasın bir kısmı uzerine dokulerek her tarafına surulur.


Son olarak hazırlanan kek hamuru kalıba bosaltılarak,onceden ısıtılmıs fırında once 200 derecede 20 dakika kadar,sonrasında fırın ayarı 150 dereceye alınarak 20 dakika kadar daha pisirilir ve alınır.

Alman Pastası



Malzemeler :

Hamuru İcin :
2 adet yumurta
Yarım paket margarin
Yarım paket maya
1 su bardagı pudra sekeri
1 cay bardagı yogurt
1 cay bardagı sut
Aldıgı kadar un

Kreması İcin :
3 adet yumurta sarısı
1 su bardagı seker
1 su bardagı un
4 su bardagı sut
1 paket vanilya
2 yemek kasıgı tereyag

Uzeri İcin :
1 su bardagı pudra sekeri

Hazırlanısı :

Hamurun Hazırlanısı :
Yumurta,yogurt,sut,pudra sekeri,maya ve margarin,hamur yogurma kabına alınarak karıstırılır.Ardından un elenerek ilave edilir ve sert bir hamur yogurulur.Yogurulan hamur 10-15 dakika dinlendirilerek yumurta buyuklugunde bezeler ayırılır.Bezeler yaglanmıs fırın tepsisine alınarak uzerleri yaglanır ve tepsi mayası yaptırılır.

Son olarak onceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında pisirilir ve sogutulur.

Kremanın Hazırlanısı :
Yumurta sarıları ve seker bir kaba alınarak iyice karıstırılır.Un ve sut ilave edilir,yavas yavas karıstırılarak pisirilir,inmesine yakın vanilya katılır,goz goz olunca atesten alınır.Biraz soguttuktan sonra teryag ilave edilerek 10 dakika kadar cırpılır.

Sunum :
Hamurlar tam kopmayacak sekilde ortadan ikiye kesilir,icine hazırlanan krema ilave edilir.Son olarak uzerine pudra sekeri serpilerek servise alınır.

17 Mart 2009 Salı

Kestaneli Pilav


Malzemeler :
2 su bardagı pirinc
200 gr kestane
2 yemek kasıgı tereyag
3 yemek kasıgı zeytinyag
Hazırlanısı :

Bir tencere zeytinyag konulur,pirincler ilave edilir ve kavurulur.Tereyag ve haslanmıs,ayıklanmıs kestaneler ilave edilir.


1-2 kez kavurduktan sonra tavuksuyu katılarak once harlı ateste sonra kısık ateste pisirilir.İstege gore tavuk etide ilave edilebilir ( dilerseniz etsuyu ve ette olabilir).

Not : Kestanelerin kolay soyulabilmesi icin,kestane haslandıktan sonra suyu ile birlikte bir kaba alınır,ordan tek tek alınarak ayıklanır.Eger susuz ayıklanılırsa ic kabugu kestaneye yapısır.

Acma


Malzemeler (18-20 adet) :
1,5 su bardagı sut
1 su bardagı su
Yarım su bardagı zeytinyag
2 adet yumurta
1 yemek kasıgı seker
1 yemek kasıgı tuz
1 paket maya
Yarım paket margarin
Hazırlanısı :
Hamur yogurma kabına sut,yumurta,su,zeytinyag,seker,tuz ve maya konularak karıstırılır.Un elenerek ilave edilir ve kulak memesi yumusaklıgında bir hamur yogurularak 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlendirilen hamur mandalina buyuklugunde bezelere ayırılır.

Hamuru acacagımız tezgah biraz yaglandıktan sonra,bezelerden biri alınır ve merdane eile acılır.

Acılan hamurun orta kısmına 1 tatlı kasıgı kadar margarin yerlestirilir ve rulo seklinde sarılır.


Ardından bu hmur saglı sollu kıvırılarak,iki ucu birlestirilir ve acma sekli verilir.

Butun bezelere aynı islem uygulanır ve yaglanmıs tepsiye yerlestirilir.Uzerlerine yumurta sarısı surulur,corekotu,susam yerlestirilir ve tepside mayalanması icin bir sure bekletilir.Tepsi mayası yaptırıldıktan sonra 190-200 derecelik onceden ısıtılmıs fırında pembelesinceye kadar pisirilir.

Sehrazat Sarması

Malzemeler :

6 parca bonfile
6 dilim pastırma
2 adet kırmızıbiber
4 adet sivribiber
1 adet kuru sogan
100gr antep fıstıgı
100gr taze kasar peyniri
1 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı karabiber

Hazırlanısı :

Etler bir kaba alınır,2 kasık sut,2 kasık zeytinyag,tuz ve karabiber serpilerek harmanlanır ve en az 1 saat bekletilir.
Kırmızıbiber,sivribiber,kuru sogan rondodan gecirilir,tuz karabiber ve yag ilave edilir.Bir tepsinin icine etler tek tek acılır,uzerine 1 kasık hazırlanan sostan surulur,onunda uzerine 1 dilim pastırma,1 dilim kasar,biraz antepfıstıgı yerlestirilir ve rulo seklinde sarılır.

Bu islem butun etlere yapılır,bir fırca ile uzerleri yaglanır ve tepsiye yerlestirilir.Tepsinin uzeri folyo ile kapatılır ve 200 derece fırında etler yumusayıncaya kadar pisirilir.

11 Mart 2009 Çarşamba

Midye Corbası

Malzemeler :
1 adet yumurta
2 yemek kasıgı irmik
1 su bardagı un
Yarım tavuk
1 yemek kasıgı domates salcası
yarım kasık biber salcası
2-3 dis sarımsak
2 yemek kasıgı zeytinyag
yarım yemek kasıgı tereyag
tuz
karabiber
Hazırlanısı :
Yumurta,2 kasık su ve tuz karıstırılır.1 su bardagına yakın un ve 2 kasık irmik ilave edilerek sert bir hamur yogurulur.Yogurulan hamur 15 dakika dinlendirilerek bezelye buyuklugunde parcalara ayırılır,elde sekil verilir ve yaglanmıs tepsiye yerlestirilir.




Bir tencereye zeytinyag ve tereyag alınır,1 yemek kasıgı un ilave edilerek pembelesmeden kavurulur.Sarımsak,salcalar ve tavuksuyu ilave edilerek hızla karıstırılır.Kaynamaya basladıktan sonra sekil verilen hamurlar eklenir ve yumusayıncaya kadar pisirilir.Son olarak haslanıp,parcalanan tavuk etleri ve baharatlar ilave edilerek servise alınır.

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory