27 Aralık 2008 Cumartesi

Krokanlı Yas Pasta


MALZEMELER :

Pandispanya icin :
5 yumurta
1 su bardagı seker
2 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Islatmak icin :
1 adet portakal
1 cay bardagı su
5 yemek kasıgı seker
Krema icin :
3 yumurta sarısı
1 su bardagı seker
1 su bardagı un
1 litre sut
100 gr tereyag
1 paket vanilya

Krokan icin :
2 su bardagı kuruyemis ( badem,fındık,fıstık )
2 su bardagı seker

Uzeri icin :
2 paket kremsanti
1,5 su bardagı sut

HAZIRLANISI :
Pandispanya :
Yumurta ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar mikser yardımı ile cırpılır.Un,kabartmatozu,vanilya elenerek ilave edilir ve biraz daha cırpılır.Kek kalıbı yaglanır ve
unlanır,hazırlanan karısım dokulerek 170 derecede ısıtılmıs fırında pisirilir.

Krema :
Yumurta sarıları ve seker bir tencereye konularak cırpma teli ile karıstırılır,un ve sutte ilave edilerek pisirilir.Son olarak vanilyası ilave edilir ve atesten alınır.Soguduktan sonra tereyag katılarak 10 dakika mikserde cırpılır
Krokan :
Celik bir tencereye seker konulur ve eriyinceye kadar ateste bırakılır.Eriyen sekerin uzerine kuruyemisler ilave edilir ve onlarla birlikte biraz pistikten sonra yaglanmıs tepsiye dokulerek sogutulur,sonrasında kırılıp,dovulerek kullanılır.
Kremsanti :
2 paket kremsanti,1,5 su bardagı sut ile iyice cırpılır.
Islatmak icin:
Portakalın suyu sıkılır,icine su ve seker katılarak iyice karıstırılır.
Son Asama :
Kek ikiye bolunur ve portaklla hazırlanan karısım 1 kasık yardımı ile dokulerek ıslatılır.Ortasına kremanın yarıdan fazlası konularak uzerine kırılmıs krokan ilave edilir.Kekin diger yarısıda ıslatılarak uzerine kapatılır,kalan krema ile uzeri ve yanları sıvanır.Son olarak artan krokan ile kekin yanları,hazırlanan kremsanti ile uzeri suslenir ve buzdolabında bekletilmeye alınır,eger vakit varsa 5 saat kadar bekletilmesi en uygun olanıdır.


Havuclu Kereviz Salatası


Malzemeler :

1 adet ortaboy kereviz
1 adet ortaboy havuc
5-6 yemek kasıgı yogurt
5-6 yemek kasıgı mayonez
2 dis sarımsak

Hazırlanısı :

Yogurt,mayonez ve sarımsak bir kapta karıstırılır.Kereviz soyulur ve kararmasını onlemek icin hemen yogurtlu karısıma katılır,ardından havucta rendelenir ve ilave edilir.Butun malzemeler harmanlanarak servis kabına alınır.İsteginiz dogrultusunda uzerine dovulmus cevizde ilave edebilirsiniz.

Haydari


Malzemeler :
1/2 kg suzme yogurt
1 yemek kasıgı kuru nane
2 yemek kasıgı zeytinyag
3-4 dis sarımsak
tuz
Hazırlanısı :
Yogurt sarımsak ve tuz iyice karıstırılır.Bir tavada zeytinyag ısıtılır ve nane ilave edilip atesten alınarak yogurda katılır,butun malzemeler iyice harmanlandıktan sonra suslenerek servise alınır.
Not : Dilerseniz yogurtlu karısıma 1 paket labne peyniri ilave edebilirsiniz.

Fava

Malzemeler :

250 gr kuru beyaz bakla
1 adet havuc
1 adet kuru sogan
1/2 bardak zeytinyag
1 adet kesme seker
Dereotu
Tuz

Hazırlanısı :
Baklalar aksamdan ılık veya soguk su ile ıslatılır,ertesi gun yıkanarak bir tencereye alınır.kuru sogan ve havuc kucuk kucuk dogranır,zeytinyag,tuz,seker ve uzerini gececek kadar su ilave edilerek yumusayıncaya kadar pisirilir.

Yumusayan karısım suzgecten veya blendırdan gecirilir.İcine ince dogranmıs dereotu karıstırılır.Uzeri limonsuyu ve zeytinyag ile suslenerek servis edilir.

26 Aralık 2008 Cuma

İc Pilav

Malzemeler :
2 su bardagı pirinc
1 yemek kasıgı fıstık
1 yemek kasıgı kus uzumu
1 yemek kasıgı dolma baharı
6-7 adet tavuk cigeri
1 adet kesme seker
1 adet kucuk kuru sogan
1 kahve fincanı zeytinyag
1 yemek kasıgı tereyag
Hazırlanısı :
Pirincler 2-3 kez yıkandıktan sonra 1 saat kadar onceden sıcak ve tuzlu suda ıslatılmaya bırakılır.Bir tavada bir kasık zeytinyagında cigerler sotelenir( Cigerler muhakkak ayrı bir tavada sotelenmeli aksi halde pilavın tadı ve rengi degisir).
Pilavı pisireceginiz tancereye zeytinyag konulur,fıstıklar ilave edilir ve biraz pembelestikten sonra,ince dogranmıs soganlarda ilave edilerek biraz daha kavurulur,ardından suzulen pirinclerde eklenerek iyice kavurulur.Son olarak sotelenmis cigerler,dolmabaharı,kusuzumu,karabiber,tuz ve tereyag ilave edilerek 1-2 kez karıstırılır,yuzune cıkacak kadar sıcak su ilave edilir ve once harlı ateste sonra kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirilir.

BU PİLAVI DİLERSENİZ TAVUK DOLMASININ İCİNDE VEYA YANINDADA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ,BAHARATLARIN VARLIGINI HİSSETTİRDİGİ OLDUKCA LEZZETLİ BİR PİLAV..

Tavuk Dolması

Malzemeler :
1 adet tavuk
250 gr arpacık sogan
3 dis sarımsak
1 tutam taze feslegen ( kekik,reyhan)
1/2 limon suyu
1 tatlı kasıgı salca
3 yemek kasıgı zeytinyag
1 tatlı kasıgı kekik,pulbiber,nane,tuz
Hazırlanısı :
Tavuk tutsulenir,ic kısmı temizlenir ve iyice yıkanır.Bir tavaya 2 yemek kasıgı zeytinyag ve arpacık soganlar konularak sotelenir,ardından kekik,pulbiber,karabiber,tuz ve sarımsak ilave edilerek atesten alınır.Tavugun ic kısmına bir tutam taze feslegen ( bulunamazsa kekik veya reyhanda olabilir ) konulur.Daha sonra hazırlanan ic malzeme yerlestirilir ve uc kısmına tekrar taze feslegen yerlestirilir.Bu islemlerden sonra tavuk kurdan ile tutturularak fırın tepsisine alınır.

Bir kasede limonsuyu,salca,zeytinyag ve tuz karıstırılarak tavugun uzerine surulur.Son olarak bir parca yaglı kagıt ıslatılarak tavugun uzeri kapatılır,200 derecelik onceden ısıtılmıs fırında iyice pisirilir ve kagıt cıkarılır,birazda boyle fırında bırakılır,uzeri pembelesince servise alınır.

24 Aralık 2008 Çarşamba

Tost Ekmekli Salata


Malzemeler :
1 paket tost ekmegi
1 kg suzme yogurt
1 paket labne peyniri
2 tane ortaboy havuc ( 750gr)
1 demet maydanoz
1 demet roka
1 demet dereotu
6-7 dis sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyag
tuz
Hazırlanısı :
Havuclar rendelenir ve bir kahve fincanı yag ile sotelenir.Diger tarafta yıkanmıs ve iyice suzdurulmus yesillikler,sarımsak,zeytinyag,tuz rondodan gecirilir.Yogurdun icine labne peyniri,sarımsak ve tuz ilave edilerek karıstırılır.Tost ekmeklerinin kenarları cok ince kesilir ve bir sıra olacak sekilde kare servis kabına yerlestirilir,uzerine yogurtlu karısımdan dokulur,onun uzerinede sotelenmis ve sogutulmus havuc kapatılır,tekrar tost ekmegi dizilir ve uzerine yogurtlu karısım surulur,onun uzerinede rondodan gecirilmis yesillikler kapatılır.Son kez tost ekmegi dizilir ve yogurtlu karısım dokulur,uzeri havuc ve yesiilliklerle suslenerek servise alınır.


22 Aralık 2008 Pazartesi

Ayva Tatlısı


Malzemeler :
4 tane ayva
16 yemek kasıgı seker
200 gr kaymak
Ayva cekirdegi

Hazırlanısı :

Ayvaların kabukları soyulur,ortadan ikiye bolunur,cekirdekleri bir tencereye alınır.Ayvalar yıkanır ve yanyan tencereye yerlestirilir,uzerine sekeri konulur ve tencerenin agzı kapatılır.Once harlı ateste sonra kısık ateste renk alıncaya kadar pisirilir,bir kaba alınarak kaymak ile suslenir ve servis edilir.



Kuru Patlıcan Dolması


Malzemeler :
50 tane kuru patlıcan
25 yemek kasıgı pirinc
1 su bardagı ceviz
2 tane kuru sogan
1 yemek kasıgı dolamlık fıstık
1 yemek kasıgı biber salcası
1 yemek kasıgı domates salcası
1 cay bardagı nar eksisi
1,5 su bardagı zeytinyag
4-5 dis sarımsak
kurunane,kırmızıbiber,karabiber,tuz

Hazırlanısı :
Patlıcanlar kaynar suya atılır,yumusayıncaya kadar haslanır,kendi suyuyla sogutulur,birkac kez ılık suyla yıkanır ve suzulur.Bir tencereye zeytinyag konulur ve fıstıklar ilave edilerek biraz kavurulur,ardından ince dogranmıs soganlarda katılır ve pembelesinceye kadar kavurulur.Pirincler yıkanır,suzulur ve soganların uzerine ilave edilerek kavurulmaya devam edilir,pirincleride biraz kavurduktan sonra salcalar,baharatlar,nareksisi,sarımsak ilave edilir ve uzerine cıkmayacak kadar sıcak su koyularak,suyunu cekene kadar pisirilir,son olarak ceviz ilave edilerek atesten alınır.Hazırlanan dolma ici ile uzerinde bir parmak bosluk kalacak sekilde patlıcanlar doldurulur ve tencereye yerlestirilir,uzerine bir tabak kapatılır,biraz tuz,2 yemek kasıgı nar eksisi ve uzerine cıkmayacak kadar su ilave edilerek once harlı ateste sonra kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirilir.İstege gore sıcak veya soguk olarak servise alınır.
Not :Patlıcanları kaynattıgımız ilk suya tuz atılmaz,aksi halde patlıcanlar sertlesir.






Kuzu Kapama



Malzemeler :


8 parca kuzu kapamalık et
1 demet kıvırcık
1 demet taze sogan
1 kahve fincanı zeytinyag
5-10 tane karabiber
tuz,karabiber

Hazırlanısı :

Etlere tuz ve karabiber serpilerek kıvırcık yapraklarına sarılır,tencerenin dibine biraz tane karabiber konulur ve kıvırcıga sarılan etler yerlestirilir.Uzerine 2-3 cm eninde dogranmıs taze soganlar yerlestirilir,tuz ve zeytinyag ilave edilerek once harlı ateste sonra kısık ateste etler yumusayıncaya kadar pisirilir.


Dugun Corbası


Malzemeler :

2 parca kuzu gerdan veya budu
1 cay bardagı un
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
1 yemek kasıgı tereyag
1 tatlı kasıgı pulbiber
tuz

Hazırlanısı :

Et,2 litre su ile haslanır.Haslanan et kucuk parcalara ayırılır ve tekrar suyuna katılır.Bir baska tencerede un yag konulmadan kokusu cıkana kadar kavurulur,biraz soguk su ile ezilir ve kaynayan etsuyuna suzulerek hızla ilave edilir.Diger tarafta yumurta sarıları ve limonsuyu karıstırılır,corbanın suyu ile ılıklastırılır ve suzulerek corbaya ilave edilir.Son olarak bir tavada tereyag ve pulbiber kavurularak,corbaya katılır,sıcak olarak servise alınır.







20 Aralık 2008 Cumartesi

Kol Boregi



Malzemeler :
Hamuru İcin :
1 su bardagı sut
1 cay bardagı sıvıyag
2 adet yumurta
1 yemek kasıgı limon suyu
Alabildigi kadar un
Acmak icin nisasta ( 1 su bardagı )
İci icin :
4 adet patates
300gr kıyma
1 kahve fincanı sıvıyag
1 adet kuru sogan
tuz,karabiber,pulbiber
Hazırlanısı :
İc malzemenin hazırlanısı :
Bir tavaya sıvıyag koyulur ve kıyma ilave edilir.Biraz kavurulduktan sonra ince dogranmıs soganda ilave edilir ve kavurulmaya devam edilir,ardından rendelenmis patatesler,tuz,karabiber ve pulbiberde katılarak atesten alınır,sogumaya bırakılır.
Hamurun hazırlanısı :
Yag,sut,yumurta ve limonsuyu karıstırılır.Elenmis un ilave edilerek kulak memesinden sert bir hamur yogurulur ve dinlenmeye bırakılır.Dinlenen hamur portakal buyuklugunde bezelere ayırılarak un ve nisasta karısımı ile acılır.Acılan hamurlar fırca yardımı ile yaglanır,yan ve ust taraflarından 4-5 parmak kadar katlanır.Bas kısmına ic malzemeden yerlestirilerek rulo biciminde sarılır.Hamurun buyuklugune gore uce veya dorde bolunerek tepsiye yerlestirilir ve uzerleri yaglanır.Onceden ısıtılmıs 190-200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pisirilir ve servise alınır.









6 Aralık 2008 Cumartesi

Kayseri Baklavası


Malzemeler :
1 su bardagı sut
3 yumurta
2 yemek kasıgı limon suyu
1 cay bardagı sıvıyag
Bir fiske tuz
500 gr ceviz ( ici icin )
500 gr nisasta ( acmak icin )

Serbeti İcin :
6 su bardagı seker
5 su bardagı su
4 /1 limon

Hazırlanısı :
Sut,yumurta,sıvıyag,limonsuyu,tuz bir kaba konulur ve karıstırılır.Un elenerek ilave edilir ve kulakmemesinden sert bir hamur yogurularak yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamur mandalina buyuklugunde bezelere ayrılarak 3 su bardagı nisasta 1 su bardagı un karısımı ile tektek acılır.Acılan yufkalar dorde bolunur sekil verilir,ortasına ceviz yerlestirilerek kenarları kapatılır,tezgah uzerinde avuc ici ile dondurulup,ters cevrilerek tepsiye yerlestirilir.Uzerlerine kızdırılmıs tereyag gezdirelerek 175-180 derece fırında pembelesene kadar pisirilerek soguk serbet dokulur.

Dilber Dudagı


Malzemeler :
Hamuru İcin :
Yarım paket eritilmis margarin
Yarım su bardagı sıvıyag
1 su bardagı sut
3 yemek kasıgı sirke
2 yemek kasıgı yogurt
2 yumurta sarısı
1 tatlı kasıgı ( 1 paket ) karbonat
1 fiske tuz
Alabildigi kadar un
Yarım kg nisasta ( acmak icin )
250 gr tereyag ( uzerine dokmek icin )
Surubu İcin :
8 su bardagı seker
7 su bardagı su
Yarım limon
İci icin :
500gr ceviz
2 yumurta akı
Surubun Hazırlanısı :
Seker su ve limon bir tencereye konulur,kıvamlasıncaya kadar kaynatılır ve sogutulur.
İc Malzemenin Hazırlanısı :
Cevizler rondoda cekilir ve yumurta akı ile karıstırılır.
Hamurun Hazırlanısı :
Butun sıvı malzemeler ( sut,sirke,yogurt,yumurta,yag...) bir kaba konulur ve karıstırılır.Uzerine elenmis un ilave edilir ve kulakmemesinden katı bir hamur yogurulur,daha sonra yarım saat kadar dinlendirilir.Dinlenen hamur,ceviz buyuklugunde bezelere ayırılır ve nisasta ile biraz acılır,ortalarına tekrar nisasta serpilir,12 tane ustuste yerlestirilerek merdane ile yarım cm kalınlıgında inceltilir.Acılan hamurlar bir cay bardagı yardımı ile fire vermeden kesilir.Yumurta akı ile karıstırılmıs cevizici bu yuvarlaklara yerlestirilir,ikiye katlanır ve tepsiye yerlestirilir.Uzerine kızdırılmıs tereyag dokulerek 175 derecede pembelesinceye kadar pisirilir ve son olarak soguk surup uzerine dokulur.


Pasa ( Cokertme ) Kebabı


Malzemeler :

Yarım kg biftek
4 adet patates
4 adet domates
6 adet sivribiber
2 su bardagı yogurt
2 dis sarımsak
50 gr tereyag
tuz,karabiber,kekik,pulbiber

Hazırlanısı :

Etin hazırlanısı :
Bir tencereye tereyag konulur,etler julyen ( ince uzun ) halinde dogranır,ısınan yaga ilave edilerek once harlı,sonra kısık ateste yumusayıncaya kadar pisirilir.Sırasıyla once kucuk dogranmıs biberler ardından kusbası dogranmıs domatesler ilave edilir.Daha sonra tuzu ve baharatları katılarak kıvamlasıncaya kadar pisirilir.

Patatesin Hazırlanısı ve Sunum :

Patatesler soyulur,rendenin kalın tarafından uzunlamasına rendelenir ve suyu sıkılarak top seklinde bol yagda kızartılır.Kızaran patatesler bir kaba alınır,uzerine hazırlanan sarımsaklı yogurt dokulur,en ustede et konulur ve sıcak olarak servise alınır.

Not : Dilerseniz patatesleride julyen dograyabilirsiniz.

Zeytinli Patates Salatası



Malzemeler :

6-7 adet patates
250 gr biberli yesil zeytin
1 kahve fincanı zeytinyag
1 adet limonun suyu
2-3 dis sarımsak
1 tatlı kasıgı pulbiber
tuz
Hazırlanısı :
Patatesler haslanır ve rendelenir.Sarımsak,pulbiber,zeytinyag,limonsuyu,tuz ilave edip yogurulur.Bir kase icine bu karısım konulur ve servis tabagına ters cevirilir.Uce bolunmus zeytinler yerlestirilerek servise alınır.
Not :Bu karısıma baska sekiller vererekte sunum yapılabilir,el ile kucuk kase sekli vererek maydanoza bulayıp icine yogurt koyabilir,ornekleri cogaltabilirsiniz..

5 Aralık 2008 Cuma

Brokoli Corbası

Burada size 3 degisik brokoli corbası tarifi verecegim bunlardan damak tadınıza en uygun olanı secip yapmakta size kalmıs..Ben ucunude cok lezzetli buluyorum,bu saglıklı sebzeyi sofranızdan eksik etmeyin derim...







Brokoli Corbası 1

Malzemeler :

300 gr brokoli
1 kucuk sogan
1 yemek kasıgı tepeleme un
1 yemek kasıgı tereyag
1 kahve fincanı zeytinyag
2-3 dis sarımsak
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 tatlı kasıgı nane

Hazırlanısı :

Brokoli yıkanır,parcalanır ve uzerini gecmeyecek kadar su ile yumusayıncaya kadar pisirilerek blendırdan gecirilir.Diger tencereye biraz tereyag ve zeytinyag konulur,ince dogranmıs sogan ilave edilerek pembelesinceye kadar kavurulur,daha sonra unda katılarak bir iki dakika daha kavurulur ve brokoliler ilave edilir.Kaynayıncaya kadar karıstırılarak pisirilir.Ayrı bir tavaya bir kasık yag konulur,dovulmus sarımsak,pulbiber,nane eklenir biraz kavurulduktan sonra kaynayan corbanın uzerine dokulur ve servise alınır.



Brokoli Corbası 2

Malzemeler :

300 gr brokoli
1 yemek kasıgı tereyag
1 kahve fincanı zeytinyag
1 yemek kasıgı un
1 su bardagı sut
tuz,karabiber

Hazırlanısı :

Brokoliler yıkanır,bolunur ve uzerini gecmeyecek kadar su ile yumusatılarak blendırdan gecirilir.Un ve yag bir tencereye alınarak kavurulur.Brokoli eklenerek kaynayıncaya kadar karıstırılarak pisirilir ve ılıklastırılmıs sut katılır.Son olarak karabiber serpilerek servise alınır.



Brokoli Corbası 3

Malzemeler :

125 gr brokoli
1 adet ortaboy pırasa
1 adet ortaboy patates
3 yemek kasıgı krema (100gr)
Yarım cay bardagı sıvıyag
4-5 su bardagı su
tuz,karabiber

Hazırlanısı :

Pırasa ve brokoliler kucuk kucuk dogranır ve tencerede sıvıyag ile kavurulur.Patatesler kucuk kupler halinde dogranır,su ve tuz ile birlikte tencereye ilave edilerek kaynatılır.Kaynayan karısım blendırdan gecirilerek krema eklenir ve karabiber serpilerek servise alınır.

Firik Pilavı


Malzemeler :

2 su bardagı firik
2 su bardagı bulgur
300 gr kusbası et
1 su bardagı nohut
2 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı zeytinyag
tuz,karabiber

Hazırlanısı :

Firikler iyice ayıklanır.Bir tencereye tereyag ve zeytinyag konulur.Bulgur ve firik yıkanmadan ilave edilerek 5 dakika kadar kavurulur.Diger tarafta kusbası etler 1,5 litre su ile haslanır ve kavurulan bulgurların uzerini 3 parmak gececek sekilde et ve etsuyu ilave edilir,nohutlar ve baharatlarda eklenerek once harlı ateste sonra kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirilir,dinlendirilir ve servise alınır.

Not : Biz bu pilavı tavuk ile denedik oldukca lezzetliydi,etten hoslanmıyanlar boylede deneyebilir.Firigide baharatcılarda ve buyuk marketlerde bulabilirsiniz.
 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory