28 Kasım 2008 Cuma

Lahana Salatası


Malzemeler :

Yarım lahana
1 kg yogurt
3-4 dis sarımsak
1 fincan zeytinyag
nane
pulbiber
tuz

Hazırlanısı :

Lahana cok ince dogranır.Bir tavaya zeytinyag konulur lahanalar harlı ateste sotelenir,tuzu katılır ve servis kabına alınır.Soguduktan sonra sarımsaklı yogurt ilave edilir.Uzeri nane ve pulbiber ile suslenerek servis edilir.

Pirinc Pilavı

Malzemeler :

2 su bardagı pirinc
1 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kasıgı zeytinyag
tuz
su

Hazırlanısı :

Pirincler 3-4 kez yıkanır uzerine 1 yemek kasıgı tuz ilave edilerek sıcak suda enaz 1 saat kadar ıslatılır.Bir tencereye zeytinyag konulur,iyice suzulen pirincler ilave edilerek seffaflasıncaya kadar kavurulur ve tereyag konulur.Daha sonra uzerini cok az gececek kadar varsa tavuksuyu yoksa su sıcak olarak ilave edilir.Once harlı ateste sonra kısık ateste pilav suyunu cekinceye kadar pisirilir.

Not : Pirinclerin kavurulurken kırılmamaları icin dıstan ice dogru karıstırılır.Tereyag pirinclerden sonra ilave edilir cunku once konulan tereyag yanarak pirincin rengini degistirir.

26 Kasım 2008 Çarşamba

Bayat Ekmeklerinizi Degerlendirin


Eminim sizlerde benim gibi bayatlayan her ekmek icin uzulup ne yapayım diye dusunenlerdensiniz,ben cok begendigim bir tarifi sizlerle paylasayım dedim bu konuda bulabildigim her tarifide yazmaya devam edecegim sizlerinde onerisi olan varsa bizlerle paylassın lutfen.Artan ekmeklerimizi sofralara dondurelim...

Ekmekleri kup kup dograyıp bir kaba alıyoruz,uzerine biraz kuru nane,biraz sarımsak,ve zeytinyag gezdirerek fırın tepsisine koyup kızartıyoruz-Dileyen pulbiberde ilave edebilir ben oglumunda yiyebilmesi icin katamadım-Sonrasında bu guzel karısımı corbalarımızda kullanıyoruz,tek basına yemek bile cok lezzetli tavsiye ederim..

22 Kasım 2008 Cumartesi

Minik Pizza

Malzemeler :
Hamuru icin :

1 su bardagı sut
Yarım su bardagı sıvıyag
50 gr margarin
1 yumurta
Yarım paket yas maya
1 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı seker
Alabildigi kadar un

Uzeri icin :
2 adet patates
1 cay bardagı sut
1 adet domates
1 adet sivribiber
50 gr kasar peyniri
tereyag
Yumurta sarısı

Hazırlanısı :
Ust malzemenin hazırlanısı :

Patatesler haslanır ve rendelenir.Bir tavaya biraz tereyag konulur ve patatesler sotelenir,uzerine 1 cay bardagı sut,tuz ve kasar peyniri ilave edilerek atesten alınır.

Hamurun hazırlanısı :
Un elenerek bir kaba alınır,ortasına margarin ve sıvıyag,yumurta,sut,maya,tuz konularak katı bir hamur olacak sekilde yogurulur.Sonrasında ceviz buyuklugunde bezelere ayırılır ve yuvarlanır.Bir cay bardagının altı yaglanır ve hamura sekil verilir.Patatesler bez torbaya konulur,ortasına sıkılır,domates ve biberlerde uzerine yerlestirilir.Kenarlarına yumurta sarısı surulerek tepsi mayası yaptırılır.190-200 derece fırında pisirilir.Pembelesince uzerine kasar peyniri serpilir ve eridikten sonra servise alınır


Not :Maya 1 cay bardagı ılık suda seker ile eritilerek hamura katılır.




Yuvalama Corbası



Malzemeler :

250 gr kıyma
250 gr parca et
1 su bardagı pirinc
2 su bardagı nohut
1 kg yogurt
1 yemek kasıgı un
1 yumurta
1 yemek kasıgı zeytinyag
su
tuz

Sosu icin :

2 yemek kasıgı tereyag
1 cay kasıgı nane


Hazırlanısı :

Nohutlar haslanır.Pirinc 1 saat kadar onceden yıkanır ve ıslatılır,daha sonra iyice suzulur,rondodan gecirilirek inceltilir.Bir kaba kıyma,tuz,karabiber,dovulmus pirinc konulur ve elimizle sekil verebilecek hale gelene kadar yogurulur.Yogurulan kıyma nohuttan biraz daha kucuk olacak sekilde yuvarlanır ve yaglanmıs tepsiye yerlestirilir.Etlerin uzerine 2 litre su konulur ve duduklude yumusayıncaya kadar haslanır,sonrasında uzerine yuvarlanan kofteler ve haslanmıs nohut ilave edilir.Kofteler yumusayıncaya kadar yaklasık 15-20 dakika pisirilir.Diger tarafta yogurt,1yemek kasıgı tepeleme un,1 yumurta,zeytinyag iyice cırpılır ve corbanın suyu ile ılıklastırılır.Bu karısım corbaya ilave edilir ve karıstırarak pisirilir.


Sosun hazırlanısı :

Bir tavada tereyag eritilir,nane ilave edilerek biraz kavurulur.Hazırlanan sos corbanın uzerine gezdirilir ve servise alınır.






Lahana Sarması


Malzemeler:

1 adet lahana
Yarım kg kıyma
2 su bardagı pirinc
2 adet kuru sogan
1 yemek kasıgı domates salcası
1 yemek kasıgı biber salcası
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 tatlı kasıgı karabiber
1 adet limon
yarım su bardagı su
1 kahve fincanı zeytinyag

Sosu icin :
2 yemek kasıgı zeytinyag
1 yemek kasıgı kuru nane
7-8 dis sarımsak

Hazırlanısı :
Pirinc yıkanır ve suzulerek bir kabın icine alınır.Kıyma,ince dogranmıs sogan,zeytinyag,su,salcalar,tuz,karabiber,pulbiber ilave edilerek karıstırılır.Haslanmıs lahana seritler halinde kesilir,mat kısmına ic malzeme yerlestirilir,sıkı bir sekilde sarılır ve bir bıcakla her iki kenarından bir parca kesilerek tencereye yerlestirilir.Uzerine cıkmayacak kadar suyu,tuzu,limonsuyu ilave edilir.Bir yemek tabagı uzerine kapatılarak once harlı ateste,sonra kısık ateste pisirilir.





Sosun Hazırlanısı :

Bir tavaya yag konulur,dovulmus sarımsaklar,nane ve pulbiber ilave edilerek biraz kavurulur,sarmanın suyundanda eklenerek karıstırılır ve bu sos sarmaların uzerine dokulerek 10 dakika pisirilir ve servise alınır.



21 Kasım 2008 Cuma

Keskul


Malzemeler :

1 litre sut
1 su bardagı seker
1 su bardagı fındık
2 yemek kasıgı ( tepeleme ) nisasta
1 yumurta sarısı

Hazırlanısı :
Sut ve seker bir tencerede kaynatılır.Diger tarafta nisasta biraz su veya sut ile ezilerek yumurta sarısıda katılır ve iyice karıstırılır.Bu karısım kaynayan sute hızla suzulerek ilave edilir.5 dakika kadar karıstırılarak pisirilir ve fındıklarda ilave edilerek atesten alınır.Sıcak olarak servis kaselerine dokulur,soguduktan sonra istege gore dondurma ile servise alınır.
Not:
Keskulun aslı file badem ile yapılır,biz fındık ile deneyerek degisik bir tat elde ettik tavsiye ederim.

Acılı Ezme


Malzemeler :
4 domates
3 sivribiber
2 yemek kasıgı domates salcası
2 yemek kasıgı biber salcası
1 kahve fincanı nar eksisi
1 kahve fincanı zeytinyag
1 demet maydanoz
4 dis sarımsak
1 adet kuru sogan
tuz

Hazırlanısı :
Domatesler soyulur ve cok kucuk dogranır.Sogan,sarımsak,maydanoz ve yesil biber cok ince dogranır.Hepsi bir kaba alınrak salcalar,nar eksisi,zeytinyag,pulbiber,tuz katılarak el ile karıstırılır.Uzeri suslenerek servise alınır.

18 Kasım 2008 Salı

Tramisu


Malzemeler :
Pandispanya kek icin :
5 yumurta
1 su bardagı seker
2 su bardagı un (1 parmak eksik)
2 yemek kasıgı kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Kreması icin :
3 yumurta sarısı
1 su bardagı seker
1 su bardagı un
4 su bardagı sut
1 paket labne peyniri
1 kasık tereyag
1 paket vanilya

Keki ıslatmak icin :
2 yemek kasıgı nescafe
2 yemek kasıgı sıcak su
3-4 yemek kasıgı seker
1 su bardagı sut

Hazırlanısı :
Pandispanyanın hazırlanısı :
Yumurta ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Elenmis un,kabartmatozu,vanilya,kakao,yumurtaya yavas yavas ilave edilir.Yaglanmıs unlanmıs kek kalıbına dokulur ve 175 derecelik fırında pisirilir.

Kremanın hazırlanısı :
Yumurta sarısı ve seker karıstırılır.Un ve sut ilave edilir yavas yavas karıstırılarak ateste pisirilir.İnmeye yakın vanilya ilave edilir,gozgoz olunca ocaktan alınır.Soguduktan sonra labne peyniri katılarak tekrar karıstırıılır.

Nescafe 2 yemek kasıgı kaynar su ile eritilir.Seker,sut ilave edilir ve karıstırılır.

Son Hali :

Kek ortadan ikiye kesilir.Nescafeli karısım ile ıslatılır.Kremanın yarısından fazlası ortasına konur ve diger kek uzerine kapatılır.Kalan kremada uzerine yerlestirilir.Kenarları ve uzeri duzeltilir.2 yemek kasıgı kakao elenerek uzerine dokulur.4-5 saat dinlendirildikten sonra servise alınır.








Gül Tatlısı


Malzemeler :

1 paket margarin
2 cay bardagı sıvıyag
2 cay bardagı yogurt
2 cay bardagı irmik
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
limon rendesi
fındık
un

Surubu icin :

5 su bardagı seker
5 su bardagı su
Limon

Hazırlanısı :

Yag,yumurta,yogurt,sıvıyag iyice yogurulur.Sonrasında kabartmatozu,irmik,vanilya,un(5,5-6 su bardagı kadar) elenerek ilave edilir,limon kabugu rendeside eklenerek hırpalamadan yogurulur ve 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlendirilen hamur merdane ile acılır ve cay bardagı ile kesilir.Kesilen parcalardan 4 tanesi ustuste kaydırılarak yerlestirilir iki kenar kısmına birer fındık konulur ve rulo halinde sarılır,ortadan ikiye kesilerek yaglanmıs tepsiye yerlestirilir.180 derecelik fırında pembelesene kadar pisirilir.Fırından cıkar cıkmaz soguk surup dokulur ve soguyunca servise alınır.

Surubun Hazırlanısı :

Seker,su ve 4/1 limon tencereye konulur ve kaynatılır.

Not : Tatlının hamuru yumusak olur.Eger ıkı renk olmasınızı ısterseniz yarısına kakao karıstırabilirsiniz.



İmam Bayıldı



Malzemeler :

1 kg kucuk boy patlıcan
1-1,5 kg domates
7-8 adet sivribiber
7-8 dis sarımsak
3 yemek kasıgı zeytinyag
2 adet kuru sogan
maydanoz
seker
tuz


Hazırlanısı :

Patlıcanlar alacalı soyulur,acısının cıkması icin tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.Koparılmadan dorde bolunur ve bol yagda kızartılır.Diger tarafta soganlar 3-4 yemek kasıgı zeytinyagda sotelenir,uzerine kucuk dogranmıs sivribiberler ilave edilir bununlada biraz kavurulduktan sonra kupkup dogranmıs domatesler eklenir.Bunlar iyice pistikten sonra seker ve tuz ilave edilir.Kızartılmıs patlıcanlar domateslerin arasına yerlestirilir 15-20 dakika pisirildikten sonra uzerine kıyılmıs maydanoz konulur ve soguyunca servise alınır.

Krepli Abant Kebabı




Malzemeler :
Krep icin :
Yarım kg sut
2 adet yumurta
2 su bardagı un
Et icin :
Yarım kg kuzu kusbası et
2 yemek kasıgı zeytinyag
1 yemek kasıgı salca
1-2 dis sarımsak
karabiber,pulbiber,kekik,tuz

Uzeri icin :
2 domates
7-8 dilim kasar peyniri
3-4 adet sivribiber

Hazırlanısı :

Etin Hazırlanısı :
2 yemek kasıgı zeytinyag tencereye konulur ve yag ısınınca etler ilave edilir.Once harlı ateste,sonra kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirilir.Sarımsaklar ve salca ilave edilir 1-2 kez kavrulduktan sonra bir bardak sıcak su ilave edilir ve kaynadıktan sonra baharatları ve tuzu eklenerek atesten alınır.

Krep'in Hazırlanısı :
Yumurta ve sut cırpılır,unu ve tuzu ilave edilerek blendırdan gecirilir.5-10 dakika dinlendirildikten sonra krep tavasına 1 cay kasıgı tereyag konulur ve 1 kepce hamurdan dokulerek altust pisirilir.


Kebabın Hazırlanısı :
Pisen kreplerin icine birer kasık et ve uzerlerine bır dilim kasar peyniri yerlestirilir.Ardından bohca seklinde kapatılan krepler ters cevrilir ve uzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirilir.Yaglı kagıt uzerine alınan krepler 200 derece fırında 15 dakıka kadar pisirilir ve sıcak olarak servise alınır.

Ispanak Salatası




Malzemeler :

Yarım kg ıspanak
1 kg yogurt
4 yemek kasıgı susam
2 yemek kasıgı zeytinyag
2 dis sarımsak
tuz
Hazırlanısı :
Ispanaklar yıkanır,kurulanır ve elle dogranır.Sarımsaklı yogurt ilave edilerek karıstırılır.Bir tavaya zeytinyag konulur ve susam ilave edilerek pembelesinceye kadar kavurulur.Kavrulan susamlar salatanın uzerine dokulerek servise alınır.

Pastane Pogcası



Malzemeler :

1 paket margarin
1 cay bardagı sıvıyag
2 yumurta ( birinin sarısı uzerine )
4-5 yemek kasıgı yogurt
1 paket yas maya
yarım cay bardagı su
1 yemek kasıgı seker
Alabildigi kadar un (6 su bardagı kadar )
tuz

İc harcı icin :peynir

Uzerine : yumurta sarısı,corekotu

Hazırlanısı :

Bir kaba un elenir,ortasına yumurta,yogurt,sıvıyag,maya,su,seker,tuz,katıyag konur ve yogurulur.Sıcaklık ortamına gore mayalanıncaya kadar dinlendirilir,hamur rulo sekline getirilir ve bıcakla kesilerek bezelere ayrılır.avuc ici ile biraz sekillendirildikten sonra,basparmagın kenarı ile vurulur ortasına peynir yerlestirilir,kalın kısmı biraz gececek sekilde kapatılır ve tekrar el ile uzerine vurulur.Yumurta sarısı surulerek tepsilere yerlestirilir ve 200 derecede pisirilir.

Not :Dilerseniz hamuru once biraz dinlendirip,mayalanmayı tepsiye aldıktan sonrada yapabilirsiniz.

17 Kasım 2008 Pazartesi

Kagıt Kebabı




Malzemeler :

Yarım kg kusbası et
250 gr mantar
15 adet arpacık sogan
1 su bardagı bezelye
2-3 adet domates
1-2 adet patates
3-4 adet sivribiber
2-3 dis sarımsak
1 fincan zeytinyag
1 fincan su
yarım kasık biber ve domates salcası
tuz,karabiber,kekik

Hazırlanısı :

Kusbası et,soyulmus dorde bolunmus mantar,arpacık sogan,bezelye,kusbası dogranmıs domates ve patates,ince dogranmıs sivribiber,zeytinyag,sarımsak,suda ezilmis salca,tuz,karabiber ve kekik bir kaba alınarak harmanlanır.Yaglı kagıttan kesilerek ortasına 4-5 yemek kasıgı harctan konulur,kenarları kıvrılır ve yaklasık 200 derece fırında pisirilirek servise alınır.




Kırmızı Mercimek Çorbası


Malzemeler :
1 su bardagı mercimek
1 adet kuru sogan
1 fincan zeytinyag
1 tatlı kasıgı kuru nane
1 tatlı kasıgı pulbiber
8 su bardagı su

Hazırlanısı :

Mercimek iyice yıkanır ve suyu ilave edilir.Kuru sogan dogranır tuz ile birlikte ilave edilirek yumusayıncaya kadar pisirilir ve blendırdan gecirilir.Bir tavada yag ısıtılır nane ve pulbiber ilave edilerek kavrulur ardından corbaya ilave edilerek bir tasım kaynatılır ve servise alınır.


Pirinç Salatası



Malzemeler :

1 su bardagı pirinç
1 kutu mısır ( 400 gr )
1 demet taze sogan
1 demet dereotu
1,5 kg yogurt
3-4 dis sarımsak
5-6 tane kornison tursu
2-3 kasık mayonez
tuz




Hazırlanısı :

Pirinçler yıkanır,haslanır ve süzülür.Bir kaba alınarak icine ince dogranmıs dereotu,taze sogan,mısır,yogurt,ezilmis sarımsak,2-3 kasık mayonez,tursu ve tuz karıstırılır.Süslenerek servise alınır.

Not : Salatanın sulanmaması icin varsa süzme yogurt kullanılır yoksa yogurt 5 dk kadar süzgecte bekletilerek suyu alınır.

Patates Çorbası



Malzemeler :
3 adet ortaboy patates
1 kasık tereyag
2 kasık zeytinyag
1 adet kucuk kuru sogan
1 yemek kasıgı un
1 su bardagı sut
1 yumurta sarısı

Uzerine : 1 kasık tereyag,1 kasık kuru nane

Hazırlanısı :
Bir tencereye tereyag ve zeytinyagı konulur,daha sonra ince dogranmıs soganlar ilave edilir ve pembelesinceye kadar kavrulur.Uzerine unu ilave edilerek bir iki kez kavurduktan sonra kusbası dogranmıs patatesler eklenir bununla birliktede biraz kavrulur ve patateslerin uzerini dort parmak gececek kadar soguk su ilave edilir ( varsa tavuksuyu konur ).Patatesler yumusayıncaya kadar pisirilir ve blendırdan gecirilir.Diger tarafta bir yumurta sarısı bir bardak sut ile cırpılır ve ılıklastırılarak corbaya ilave edilir.Sofraya alınmak uzere iken tereyag ve nane kavrulur,tabakların uzerine paylastırılarak servise alınır.

Hasanpasa Koftesi



Malzemeler :
Köftesi icin :
500 gr kıyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,pulbiber,kimyon,kekik,tuz

Püresi için :
2 tane patates
yarım bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gr kaşar peyniri

Sosu için :
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
1-2 diş sarımsak
karaiber,kekik,kırmızıbiber,tuz

Pürenin hazırlanışı :
Patates haşlanır ve rendelenir.Bir kaşık yağ ile sotelenir,yavaş yavaş sütü ilave edilir. Kıvamlaşınca rendelenmis kaşar katılarak ateşten alınır.

Sosun hazırlanışı :
1 kaşık yağ tavaya konur,salça eklenir ve sotelenir.Sarımsak,baharatlar ve suyu ilave edilerek kaynatılır.

Köftenin hazırlanışı :
Bir kaba kıyma,baharatlar,yumurta,bayat ekmek,sogan konulur ve iyce yoğurularak yarım saat dinlendirilir.Dinlendirilen köfte mandalina büyüklüğünde parçalara ayırılır ve el yağlanarak şekil verilir.Tepsiye yerlestirilen köftelerin ortasına patates püresi konulur ve fırında pişirilir.Fırından çıkarmadan önce uzerlerine kasar peyniri konulur ve tekrar fırınlanır.Peynirler eridikten sonra üzerine sosu dökülerek servis tabağına alınır.
Not :köfteyi yoğururken ekmek yerine galeta unu kullanılırsa,su ilave etmek gerekir.




Tarcınlı Fndıklı Kurabiye


Malzemeler

Hamuru ıcın:
1 paket margarin
3 su bardagı un
1 su bardagı fındık
1 paket kabartmatozu
3 yemek kasıgı pudra sekerı
3 yemek kasıgı pırınc unu

Uzerı ıcın:
1 tatlı kasıgı tarcın
5 yemek kasıgı pudra sekerı


Hazirlanisi:
Bir kabın ıcıne margarin,pudra sekeri,un,pırınc unu,kabartmatozu,dovulmus fındık konur kıvamlasıncaya kadar yogrulur.15 dakıka dınlendırılır sonrasında cevız buyuklugunde parcalar alınarak avuc ortası ıle sekıl verılır..yaglı kagıdın veya yaglanmıs tepsının uzerıne yerlestırılır 175-180 derecelık ısıda fırına verılır uzerlerı kızarmadan cıkarılır..bır tabakta tarcın ve pudra sekerı karıstırılır,kurabıyeler sıcak olarak bu karısıma bulanır ve servis tabagına alınır..

Tuzlu Biskuvi



Malzemeler


Hamuru ıcın:
1 su bardagı sıvıyag
1 su bardagı (150gr) erıtılmıs margarın
1 su bardagı su
1/2 limon
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kasıgı pulbıber
1 tatlı kasıgı tuz
4-5 su bardagı un
150 gr zeytın

Uzerı ıcın:
Yumurta sarısı

Hazirlanisi:

Sıvı malzemeler bır kaba alınır ve karıstırılır..tuz,pulbıber ve lımonsuyu eklenır.sonrasında un ve kabartmatozu eklenerek yumusak bır hamur olacak sekılde yogurulur.uzerıne nemlı bır bez orterek buzdolabında15-20dk dınlendırılır.bu sırada cekırdegi cıkarılan zeytınler ıkıye bolunur.hamurun yarısı alınır ve dıger yarısı tekrar dolaba konulur.hamurdan alınan parca 2-3mm kalınlıgında merdane ıle acılır ve 1cay bardagı agızı yada kalıp yardımıyla yuvarlak bı sekılde kesılır,ortasına yarım zeytın yerlestırılır fıyonk seklı verılır,daha sonra dolapta kalan dıger parcayada aynı ıslem uygulanır uzerıne yumurta sarısı surulur,corekotu serpılır ve 200derecede 15-20dk.kadar pısırılır.


Domates Corbası


Malzemeler:

1 çay bardağı tepeleme un
1 litre domates suyu
1 litre su
3-4 kaşık krema
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram kaşar peyniri
tuz

Hazırlanışı:

Tereyağ ve zeytinyağı bir tencereye koyulur. Un ilave edilir ve pembeleşmeden kavrularak ateşten alınır.Daha sonra domates suyu ve su ilave edilir,cırpma teli ile karıstırılarak pişirilir.Daha sonra ılıstırılan krema ilave edilir.Karabiber ve rendelenmis kaşar peyniri ile servise alınır.

Not: Krema bir kaseye konulur ve içine 1 kepçe corba karıştırılarak ilave edilir.Daha sonra tekrar karıştırarak çorbaya ilave edilir.

Patlıcan Kebabı




Malzemeler :
1 kg patlıcan
500 gr kıyma
4 tane domates
5 tane sivribiber
3-4 diş sarımsak
3-4 tane kuru soğan yada 10-15 tane arpacık soğan
tuz,karabiber

Hazırlanışı :

Kıyma tuz ve karabiber ile iyce yoğurulur ve 15-20 dakika kadar dinlendirilir.Patlıcanlar 3cm eninde dogranır.Domates,biber,soğan dilimlenir.Sarımsaklar soyulur.Kıymalar cevizden biraz daha büyük şekilde yuvarlak yapılır ve bir patlıcan bir köfte olarak tepsiye yerleştirilir.2-3 kaşık yağ üzerine gezdirilerek aralarına soğan ve sarımsak dizilir.Üzerlerine biber ve domates yerleştirilerek 200 derecelik fırında pişirilir.

Not: Kışın patlıcanlar daha zor pişebileceği için fırına verilmeden önce 5-10 dakika ateşte pişirilir sonra fırına verilir.Dilerseniz 1 yemek kaşığı salcayı 1 bardak su ile ezerek üzerine gezdirebilirsiniz.

Havuclu Mantar Corbası



Malzemeler :
10-15 tane mantar
1 tane havuç
1 çay bardağı tepeleme un
1 çay bardağı süt
1.5-2 litre tavuksuyu veya su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
karabiber,tuz
Hazırlanışı :
Havuç rendelenir ve bir kaşık yağ ile sotelenir.Mantarlar soyulur,ince ince doğranır ayrı bir tavada bir kaşık yağ ile sotelenir ve 1-2 damla limon suyu ilave edilir.Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı konur un ilave edilir,kavrularak ateşten alınır.Havuç,mantar, tavuksuyu ilave edilerek hızla karıstırılır. Kıvamlaşıncaya kadar pişirilir ve corbanın suyu ile ılıklaştırılan süt ilave edilir.Karabiber serpilerek servis edilir.
not:çorbanın suyu hamurlaşmaması için soğuk eklenir.


Domatesli Pilav


Malzemeler :
2 su bardagı pirinç
3-4 tane domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3,5-4 su bardağı tavuksuyu yada su
tuz

Hazırlanışı :
Pirinçler 3-4 su yıkanır,1-2 saat önceden sıcak suda 1 yemek kaşığı tuz ile ıslatılır.Domatesler rendelenir bir kaşık yağ ile sotelenir.Süzülen pirinç zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar kavrulur ve tereyağ eklenir.Sotelenmiş domates ve tavuksuyu ilave edilir,kaynadıktan sonra bir kez karıştırılır ve altı kısılır.Suyu çekinceye kadar pişirilir.
Not : domates rendesine kışın 1 tatlı kaşığı kadar salça ilave edilebilir.Kavrulan pirinçlerin kırılmaması için kavururken dıştan içe doğru çevrilir.

Havuclu Kabak Salatası



Malzemeler :
1 kg kabak
yarım kg havuç
1,5 kg yoğurt
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz
3-4 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı :
2 kaşık zeytinyağı tavaya konulur,rendelenmis kabaklar harlı ateşte sotelenir,tuzu ilave edilir ve suyu çekince ateşten alınır.Ayrı bir kapta rendelenmiş havuçlar 2 kaşık zeytinyağı ile kısık ateşte sotelenir ve bunlar soğuduktan sonra servis kabına alınır.İnce doğranmış dereotu,dövülmüş sarımsak ve ceviz,yoğurt,tuz ilave edilerek karıştırılır.Tabak düzeltilir,dereotu ve ceviz ile süslenerek servis yapılır.
Not: Dilerseniz 3 yemek kaşığı mayonez ilave edilebilir.
Süzme yoğurt tercih edilirse salata sulanmaz veya kullanacağınız yoğurt biraz süzülebilir.

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory